Samsung overweegt alleen gebogen edge-variant Galaxy S8


Samsung overweegt alleen gebogen edge-variant Galaxy S8

Nu Samsung voor de Note-lijn alleen nog een gebogen uitvoering uitbrengt lijkt het te overwegen datzelfde voor de S-lijn te doen. Dat betekent dat er mogelijk van de Galaxy S8 alleen een edge-uitvoering uitkomt.

Samsung heeft een voordeel op de concurrentie doordat het gebogen schermen kan maken. Die verkopen ook nog eens bijzonder goed. Van de Galaxy S7 gaan er momenteel meer edge-uitvoeringen over de toonbank dan de reguliere platte. Toch lijkt een volledig afscheid van platte toestellen, vooral in de Galaxy S-lijn, niet echt voor de hand te liggen. Er zit namelijk naast het bolle scherm nog meer verschillen tussen beide. Het formaat, de batterijcapaciteit en natuurlijk de prijs. Bovendien is het Samsung's alternatief op Apple's huidige iPhone-aanbod met de reguliere en het Plus-model. Samsung mag het idee dan wel overwegen, het is nog allesbehalve zeker dat de platte S-versie verdwijnt. Misschien op lange termijn maar zeker niet voor volgend jaar als de Galaxy S8 uitkomt.

Onderscheidend door software

Het idee werd trouwens geopperd door niemand minder dan de huidige topman van Samsung Mobile; DJ Koh. Hij zegt verder dat een alleen gebogen edge-uitvoering van toekomstige S-modellen alleen zin heeft als het genoeg differentiatie kan aanbieden op het gebied van software. Op de onlangs aangekondigde Note 7 nog werden juist opvallend weinig edge-functies aangekondigd. Bij dit toestel werden vooral de S-Pen functies belicht. Hieruit zou je kunnen afleiden dat Samsung zelf ook genoeg moeite heeft om functionaliteit aan het gebogen scherm te geven waardoor een 'edge-only' S8 vrij onwaarschijnlijk lijkt.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7 edge
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
White
€ 325,00 € 325,00   Bekijk
Amazon
Silver
€ 399,99 € 425,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7 edge


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel