Renders van Sony Xperia XR met USB Type-C verschenen


Als de geruchten kloppen dan kondigt Sony komende september deze Xperia XR aan. Enkele foto's van het nieuwe toestel hadden ons al eerder bereikt maar nu krijgen we het toestel van alle kanten te zien.

De renders zijn afkomstig van @onleaks dat wel vaker vroegtijdig fabriekstekeningen omtovert in dit soort fraaie renders. Of ze overeenkomen met de werkelijkheid moet nog even blijken, de Xperia XR is nog altijd niet officieel aangekondigd. Dat moet mogelijk komende september gebeuren tijdens de IFA in Berlijn. We kenden dit toestel tot op heden vooral onder z'n typenummer F8331 en mogelijk gaat het hier om een nieuw vlaggenschip.

Sony Xperia XR renderSony Xperia XR render
Sony Xperia XR renderSony Xperia XR render

Alhoewel we de term 'vlaggenschip' wel een beetje moeten bijstellen. Sony lijkt vooralsnog een Full HD-resolutie toe te passen dat met een verwacht schermdiagonaal van 5 inch niet boven de 450 PPI uitkomt. Vergelijkbaar dus met de huidige Xperia X en zelfs de X Performance. Hiermee kunnen we nu al uitsluiten dat de Xperia XR erg geschikt zal zijn voor Virtual Reality, iets wat z'n naam wel doet vermoeden. De renders laten naast het nieuwe ontwerp ook de USB Type-C aansluiting onderop zien. Voor zover wij weten is dit de eerste keer dat Sony gebruikmaakt van deze nieuwe type aansluiting. De IFA-beurs start 2 september dus mogelijk rondom die datum meer over de XR.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel