Nieuwe Nexus-telefoons krijgen nachtmodus en double-tap


Google werkt aan een nachtmodus genaamd Night Light voor Android 7.0 Nougat maar mogelijk ontvangen voorlopig alleen de nieuwe Nexus-modellen dat. Mogelijk geldt datzelfde ook voor nog een andere functie; double-tap.

Een mogelijkheid waarom de nachtmodus alleen naar de nieuwe Nexus-modellen komt is om de toestellen exclusief te houden, zo denkt Android Police. De functie is vergelijkbaar met Night Shift in iOS 9.3 en het schakelt de blauwe pixels grotendeels uit wat vriendelijker is voor de ogen in het donker. Het bevordert bovendien de nachtrust. Er bestaan momenteel al tal van Android-apps die hetzelfde doen, waaronder Twilight. Toch vindt Google de functie mogelijk belangrijk genoeg om in Android te integreren.

Android 7.0 Nougat Night Light

Een andere functie die nu genoemd wordt is double-tap. Tweemaal klikken op een vergrendelde telefoon en je krijgt de tijd alsmede notificaties te zien. Momenteel moet je het toestel daar nog voor oppakken. Onduidelijk is nog of deze functie naar andere telefoons komt die Nougat krijgen, of dat hij bestemd is voor de Nexus 2016-telefoons. Een combinatie is ook mogelijk waarbij de functie eerst exclusief is voor de Nexus-toestellen en later ook naar andere Android Nougat-toestellen wordt uitgerold. We weten het mogelijk al snel wanneer LG de V20 aankondigt; dat toestel zal namelijk met Android Nougat uitkomen. De nieuwe Nexus-toestellen Marlin en Sailfish laten mogelijk langer op zich wachten. Als lanceerdatum wordt nu 4 oktober genoemd.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel