Motorola Moto Z Play brengt bezoek aan Chinese goedkeuringsinstantie


Er komt nog een variant uit van de Motorola Moto Z. De Play krijgt in tegenstelling tot de Z en Z Force wel een koptelefoonaansluiting. Maar er zijn meer verschillen zo valt te lezen op de specificatielijst.

Om maar te beginnen bij het uiterlijk; die lijkt sterk op de eerder aangekondigde Moto Z en Moto Z Force. Zo heeft de cameramodule wel wat weg van het flat-tire ontwerp en is ook de Z Play een erg dunne telefoon. Al is hij met 6,99 millimeter even "dik" als de Moto Z Force. Mogelijk krijgt de Play een eveneens dikke 3.500 mAh batterij al blijft de bron ietwat vaag door het te schatten tussen de 3.300 en 3.510 mAh.

Motorola Moto Z Play

Het scherm van de Moto Z Play komt uit op 5.5 inch; net zo groot dus als z'n twee broers. Wel gaat de schermresolutie omlaag om uit te komen op Full HD. Daarmee vermoeden we een iets langere batterijduur omdat er minder pixels zijn aan te sturen. Het gaat volgens de specificaties om een AMOLED-scherm en dat belooft hoge contrastwaarden. De hoofdcamera krijgt een 16 megapixel sensor mee waarmee de Moto Z Play tussen de reguliere Z en Z Force in zit. De selfiecamera van 5 megapixel is wel bij alle drie gelijk. De keuze van de processor is gevallen op de Qualcomm Snapdragon 625, dat is een achtkernige chipset en die krijgt van Motorola 3 GB aan werkgeheugen mee. Hiermee is de Motorola Moto Z Play op papier minder krachtig. Mogelijk vertaalt die minder dikke spierballen zich ook terug in een kleiner prijskaartje. De Moto Z wordt momenteel geschat op 659 euro, van de Moto Z Force zijn momenteel nog geen prijzen bekend.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel