Motorola Moto Z Force


Motorola Moto Z Force
Moto rola Moto Z Force zwart rose goud overzicht
Moto rola Moto Z Force zwart rose goud achterkant
Moto rola Moto Z Force zwart rose goud rechterzijkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet verkrijgbaar
Schermformaat
5,5 inch
Camera
21,0 megapixel

Pluspunten Motorola Moto Z Force

 • Onbreekbaar* scherm
 • Dikkere batterij en hogere cameraresolutie
 • Uitbreidbaar met Moto Mod-modules
 • Waterafstotende coating

Minpunten Motorola Moto Z Force

 • Koptelefoon alleen aansluiten via meegeleverde adapter

De Motorola Moto Z Force in het kort

De Motorola Moto Z Force is de robuuste uitvoering van de Moto Z die Lenovo in juni van 2016 uitbracht. Het toestel kent naast een valbestendige behuizing nog twee ander belangrijke punten. Meer daarover lees je hieronder.

Iets minder dun, maar met een reden

Om maar meteen het antwoord te geven op bovenstaande teaser; deze Moto Z Force kent een flink grotere batterij met opgegeven gebruiksduur van 40 uur en een grotere cameraresolutie. Om dit allemaal mogelijk te maken is het toestel iets dikker geworden al hebben we met 6,99 millimeter geen reden tot klagen. Het bleef nog steeds te dun om een audio-jack aansluiting te plaatsen. Daarmee wordt het wat lastiger gemaakt om je eigen favoriete koptelefoon te gebruiken. Wel wordt er een adapter meegeleverd die je op de USB-poort aansluit. De cameraresolutie is in tegenstelling tot de reguliere Moto Z niet 13 maar 21 megapixel. Qua camerafuncties zijn beide toestellen trouwens wel gewoon gelijk.

Belangrijkste Motorola Moto Z Force specificaties

 • Onbreekbaar AMOLED touchscreen van 5.5 inch groot
 • Moto Mod-modules koppelen aan achterkant
 • Selfiecam met 5 megapixel grote sensor inclusief LED-flitser
 • Voorzien van snel mobiel 4G-internet
 • Keuze uit 32 of 64 GB aan opslagruimte uitbreidbaar via microSD-geheugen
 • Quad-core Snapdragon 820-processor op 2,2 GHz, 4 GB RAM-werkgeheugen
 • 21 megapixelcamera met f/1.8 lens
 • Bekijk alle Motorola Moto Z Force specs

Onbreekbaar met garantie

Nog even kort over het robuuste karakter van de Moto Z Force. Dat wordt mogelijk gemaakt door de ShatterShield-standaard. Lenovo is zo overtuigd van het onbreekbare karakter dat het zelfs beperkte garantie geeft mocht het scherm toch breken. Dankzij de waterafstotende coating is hij licht waterdicht. We zouden hem niet onderdompelen maar een frisse lentebui vindt hij wel lekker. De overige specificaties liegen er ook niet om. Wat denk je bijvoorbeeld van een 5,5 inch beeldscherm met Quad HD-resolutie. Er is gekozen voor een AMOLED-scherm dat bekend staat vanwege het ontbreken van achtergrondverlichting. Dat levert veel diepere zwarttinten op wat weer wonderen doet voor het contrast. Ook buitenshuis aflezen wordt er makkelijker door. Onder dat scherm is nog ruimte gevonden voor een vingerafdrukscanner. Deze dient trouwens niet als toets, bedienen gaat volledig via het eerder genoemde scherm.

Moto rola Moto Z Force zwart rose goud overzicht

Niet modulair, wel uitbreidbaar

De echte innovatie van de Motorola Moto Z Force vinden we trouwens aan de achterkant. Hierop kun je speciale Moto Mods koppelen. Deze blijven zitten dankzij krachtige magneten dus geen gehannes met kabeltjes en klepjes. Er zijn modules met ingebouwde projector en luidsprekers. Maar je kunt ook kiezen voor een extra batterij. Echt modulair zouden we de Moto Z Force er niet door durven noemen maar uitbreidbaar is hij wel. Er zijn naast functionele modules ook Style Shells verkrijgbaar die je toestel opleuken. Een achterkantje van leer? Geen probleem. Er zijn diverse varianten verkrijgbaar waardoor je niet snel uitgekeken bent op deze Z Force.


Video over de Motorola Moto Z Force

De Motorola Moto Z en Z Force hebben opklikbare modules genaamd Moto Mods. Hoe gaat dat precies in z'n werk?


Concurrenten van de Motorola Moto Z Force

Vergelijk de Motorola Moto Z Force met deze producten


Praat mee over de Motorola Z Force