Motorola Moto Z

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Motorola Moto Z (XT1650)
Moto Z voorkant achterkant combo
Moto rola Moto Z zwart achterkant
Moto rola Moto Z wit goud rechterzijkant
Moto rola Moto Z voorkant rechterzijkant zwart

Reviews over de Motorola Moto Z

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Motorola Moto Z

De Motorola Moto Z is het vlaggenschip van Lenovo voor 2016/2017 en beschikt dankzij de connector aan de achterzijde over een vrij bijzondere en handige eigenschap. Je kunt er namelijk speciale modules op aansluiten. Meer daarover en natuurlijk over de Moto Z zelf hieronder.

Dun profiel, eigenzinnige kop

Wat misschien wel het eerste opvalt aan de Motorola Moto Z is hoe dun het toestel is. Het doet ergens denken aan de flinterdunne Razr-modellen van weleer. Met 5,19 millimeter heeft Lenovo een knappe prestatie neergezet. Het bedrijf is sinds 2015 eigenaar van Motorola en heeft met deze Z een knappe prestatie neergezet. Die dunne taille heeft wel één nadeel en dat is dat er geen ruimte meer was voor een reguliere koptelefoonaansluiting. Deze 3,5 mm audio jack is daarmee komen te vervallen. Je kunt nog wel je eigen koptelefoon aansluiten, maar dan wel via een USB-adaptertje die overigens standaard in de doos zit. De Motorola Moto Z heeft daarnaast z'n eigen karakteristieke kop. Onder het scherm zit een vierkante vingerafdrukscanner die je snel toegang geeft zonder ingewikkelde wachtwoorden te onthouden. Handig en het geeft hem een uniek aangezicht. Ook welkom is dat de behuizing waterafstotend is. Waterdicht is hij niet maar een paar spetters deren hem niet.

Moto rola Moto Z voorkant rechterzijkant zwart

High-end karakter

Omdat de Motorola Moto Z zo dun is zijn we meteen bezorgd over de capaciteit van de batterij. Het is namelijk niet fijn om halverwege de dag naar een stopcontact te moeten rennen omdat de batterij leeg is. Met een 2.600 mAh ingebouwd exemplaar garandeert een dag aan telefoonplezier. Bovendien kun je dankzij de TurboPower-snellader in slechts 15 minuten weer 8 uur vooruit. Opladen gaat trouwens via het nieuwe USB Type-C waarbij het niet uitmaakt hoe je de kabel erin stopt. Hij past altijd. Achterop zit trouwens nog een 13 megapixel camera wat misschien niet erg high-end klinkt. Dat valt echter wel mee als je naar de specs kijkt. De lens is met f/1.8 opvallend lichtgevoelig en er zijn twee LED-flitsers in verschillende kleuren om natuurgetrouwe belichting te krijgen. Bovendien is de lens optisch gestabiliseerd wat doorgaans wonderen doet voor de scherpte van foto's. De camera schiet video in 4K-resolutie en scherpstellen gebeurt met laser. Er is dus voldoende om warm van te worden. Voorop is het wat kariger allemaal. De selfiecamera is weliswaar 5 megapixel groot maar de lens van f/2.2 is niet erg bijzonder lichtgevoelig. Op zich hoeft dat ook helemaal niet want er is een selfieflitser aanwezig voor de donkere omgevingen.

Belangrijkste Motorola Moto Z specificaties

 • Ruim 5.5 inch AMOLED beeldscherm met 2K-resolutie
 • Mogelijkheid tot plaatsen uitbreidingsmodules
 • Keuze uit 32 of 64 GB aan geheugen + een geheugenkaartslot tot 2TB
 • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
 • 13 megapixelcamera aan de achterkant met 4K-video
 • Selfiecamera van 5 megapixel groot met eigen LED-flitser
 • Quadcore-processor (Snapdragon 820) op 2,2 GHz, 4 GB aan RAM-werkgeheugen

Zelf uitbreiden met Moto Mods

We schreven het al kort even; je kunt deze Moto Z zelf uitbreiden met speciale Moto Mods. Dat zijn modules die je op de achterkant kunt bevestigen. Ze blijven zitten dankzij magneten en er zijn op moment van aankondigen alvast modules beschikbaar met ingebouwde projector, een extra batterij en één met krachtige speakers. Je hoeft je telefoon er niet voor open te schroeven en hij kan gewoon aanblijven tijdens het vervangen van de Mods. Naast functionele mods zijn er ook modules die het toestel versieren. Dit noemt Motorola/Lenovo dan weer Style Shells en ze zijn in verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar.


De Motorola Moto Z in het nieuws

Moto Z2f Onleaks Slashleaks

Korrelige persafbeelding toont Motorola Moto Z2 Force

Geruchten ·

Op moment van schrijven is het 306 dagen geleden dat Lenovo de Moto Z en Z Force aankondigde. Super dunne toestellen die de mogelijkheid kennen om modules op te bevestigen. Hoog tijd om het te hebben over opvolging.

De eerste plaatjes van de opvolger van de Moto Z Force dienen zich nu aan. Of Motorola er zich er makkelijk vanaf maakt weten we nog niet; specs zijn namelijk nog niet bekend. Als je puur naar z'n naam kijkt zou je zeggen van wel; Moto Z2 Force klinkt als weinig verrassend. We zien een iets afwijkende vingerafdrukscanner die ditmaal minder vierkant is. Het kan verder aan ons liggen maar het scherm lijkt iets groter. Verder is onmiskenbaar de aansluiting voor de zogenaamde Moto Mods op de achterzijde. Die functie blijft dus bestaan.

Motorola Moto Z2 Force
De vermeende Z2 Force

Ook het dunne profiel is van de partij zo lijkt. Het lijkt Motorola ook dit jaar niet gelukt om de cameramodule volledig in de behuizing te verwerken. Wel zien we daar wat opmerkelijks; er lijkt sprake te zijn van een dubbele camera. Dat ontbrak nog bij de eerste generatie Moto Z Force. Dat belooft tevens iets voor het reguliere model; de Moto Z2. Het verschil vorig jaar tussen de reguliere Z en de Z Force zat hem nog in de dikkere behuizing met dikkere batterij van de laatste. Overigens kwam die hier helemaal nooit op de markt, ook niet via import hebben wij hem gespot. De Motorola Moto Z kwam hier wel gewoon uit, later gevolgd door de Moto Z Play waarop ook de Moto Mods-accessoires geklikt kon worden. Wanneer we de 'Z2F' mogen verwachten is gissen, wij gaan vooralsnog uit van juni 2017.

(via)

 • Tags:
 • lenovo
 • motorola
 • motoz2force
 • z2force

Moto Z 2017 Androidcentral

Eerder getoond toestel blijkt Motorola Moto Z (2017)

Geruchten ·

Lenovo kondigde de eerste Motorola Moto Z in juni van 2016 aan. Inmiddels lijkt het hard te werken aan een verbeterde versie voor 2017. Renders van dit vermeende model doken onlangs op inclusief een geheel nieuwe Moto Mod accessoire.

Plaatjes van de opvolger van de Motorola Moto Z lijken eerder al getoond te zijn. Toen leek niemand de link te leggen met de nog onaangekondigde Moto Z (2017). Nu het toestel weer opduikt, ditmaal verkleed om onherkenbaar te maken, in een demonstratie van provider Sprint om gigabit mobiel internet te demonstreren vallen de puzzelstukjes in elkaar. We zien duidelijk een vernieuwde vingerafdrukscanner die ditmaal een stuk ovaler is.

Motorola Moto Z (2017) gamepad Moto Mod
De vermeende Moto Z (2017) met gamepad Moto Mod

In de test bij Sprint wordt duidelijk dat Lenovo een Snapdragon 835-processor gebruikt om de gigabit snelheden te halen. En daarmee verklapt het meteen al één belangrijke eigenschap van de aankomende Moto Z (2017). Niet alleen krijgt hij de nieuwste en snelste chipset van Qualcomm, het gaat om een absoluut high-end vlaggenschip. Daarmee volgt de Moto Z (2017) de lijn die Lenovo inzette met de eerste Moto Z. En getuige de eerder getoonde gamepad Moto Mod blijft het toestel haar modulaire functies behouden. Daarmee is Lenovo/Motorola één van de weinig 'grote' namen die blijft vasthouden aan modulair. LG stopte er na een kort uitstapje mee en ook Google lijkt haar modulaire ambities stop te hebben gezet.

(via)

 • Tags:
 • lenovo
 • motorola
 • motoz2017

Qwerty Moto Mod

Binnenkort toetsenbord-module voor Motorola Moto Z verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Wie een Motorola Moto Z, Z Play of Z Force heeft kan daarop zogenaamde Moto Mod-modules bevestigen. Dat zijn uitbreidbare modules die extra functies met zich meebrengen. Binnenkort komt er een QWERTY-module beschikbaar.

En dat allemaal dankzij de Indiegogo-community. Daar verschijnt binnenkort de mogelijkheid om dit Moto Mod-project te steunen. Naast een uitschuifbaar volledig QWERTY-toetsenbord beschikt de module over een ingebouwde 2.100 mAh grote batterij. Hoeveel dikker je Moto Z / Z Play of Z Force van wordt is nog onbekend, echt veel meer is er namelijk niet bekend over de module.

Moto Mod QWERTY

De Moto Mod-module is nog niet verkrijgbaar, sterker nog, het is nog niet eens af. Als de respons groot genoeg is voegen de makers zelfs ondersteuning voor draadloos opladen toe dankzij Qi. Geduld wordt dus nog even gevraagd. Motorola maakt zelf ook Moto Mods waaronder met ingebouwde batterij, een Hasselblad-camera en zelfs een projector. Eind 2016 vroeg Motorola de hulp in van het publiek om met ideeën te komen voor nieuwe Moto Mods. Deze QWERTY Moto Mod zou daar een eerste resultaat van zijn.

 • Tags:
 • lenovo
 • motomod
 • motorola

Mophie Moto mod

Twee nieuwe Moto Mods voor Motorola Moto Z-serie

Telefoonnieuws ·

Wie een Motorola Moto Z, Z Play of Z Force heeft kan nu kiezen uit twee nieuwe Moto Mods. Dat zijn accessoires die je achterop je toestel kunt klikken waarmee je extra functies toevoegt. Het gaat om een autohouder en een powerpack.

De Incipio Smart Car Dock is een uitgebreide autohouder die je in je sigarettenhouder kunt steken. Er zitten ook clips op om hem aan je ventilatierooster te bevestigen, dat kan zowel horizontaal als verticaal. De Moto Mod laadt je Moto Z, Z Play of Z Force op, koppelt automatisch met je audiosysteem en beschikt bovendien over een 3.5mm audiojack. Die koptelefoonaansluiting ontbrak juist op de Moto Z en Z Force dus die is erg welkom. De andere nieuwe Moto Mod is een batterypack. Daarvan zat er al één in het assortiment maar de mophie Juice Pack is groter.

Mophie Juice Pack
De Moto Mod van Mophie

De mophie Juice Pack Battery Mod kent een ingebouwde batterij van 3.000 mAh groot en is daarmee groter dan de 2.220 mAh van de Incipio Power Pack. De powerpack van mophie kent verder een ingebouwde USB Type-C aansluiting. Hiermee laadt je niet alleen de powerpack snel mee op, ook de ingebouwde batterij van je Moto Z deelt mee in de vreugde. Twee vliegen in één klap dus. Onderaan zitten tot slot nog een viertal LED-lampjes die aangeven hoe vol de batterij is. De mophie Juice Pack krijgt een prijs mee van 79,99 dollar. We durven nog niet te zeggen of de Moto Mod ook naar Europa en Nederland komt. Datzelfde geldt voor de Incipio Car Dock, die overigens 64,99 dollar moet kosten.

 • Tags:
 • incipio
 • lenovo
 • mophie
 • motomod
 • motorola
 • motoz

1 Miljoen Moto Z

Lenovo meldt 1 miljoen verkopen Motorola Moto Z

Telefoonnieuws ·

Hang de vlag uit want Lenovo heeft maar liefst 1 miljoen exemplaren van de Motorola Moto Z verkocht! Een knappe prestatie voor het toestel met z'n slimme uitbreidingsmogelijkheden. Nu nog de Moto Z Force in NL uitbrengen en we zijn helemaal blij!

Met de Motorola Moto Z introduceerde Lenovo haar eigen idee op modulaire telefoons. Eerder nog hadden we de Google's Ara en natuurlijk de LG G5. En terwijl die laatste twee redelijk geflopt zijn gaat het met de Moto Z dus een stuk beter. We weten niet of in die cijfers ook de Moto Z Play en Force verwerkt zijn, ook zij zijn geschikt voor de zogenaamde Moto Mods. Met 1 miljoen verkopen mag de Z zich tot één van de populairste toestellen uit de Moto-lijn noemen.

1 miljoen verkochte exemplaren Motorola Moto Z

Onlangs nog vroeg Lenovo de hulp van het publiek om met nieuwe ideeën te komen voor Moto Mods. De nu bestaande opklikbare modules zijn een speaker, een projector, een camera-uitbreiding en een powerpack. Ook zijn er covers verkrijgbaar puur voor de sier. Door dit alles is de Motorola Moto Z-lijn niet echt modulair te noemen maar wel uitbreidbaar. Het succes nu van de serie vergroot de kans dat er volgend jaar opvolgers komen, die hopelijk ook compatible zijn met de huidige Moto Mods. Dat zou het platform alleen maar helpen waardoor er mogelijk ook meer modules volgen.

 • Tags:
 • 1miljoen
 • motorola
 • motoz

Moto rola Moto Mods

Motorola roept hulp publiek in voor ideëen nieuwe Moto Mods

Telecomnieuws ·

Samen met de Motorola Moto Z introduceerde moederbedrijf Lenovo de zogenaamde Moto Mods. Dat zijn opzetstukjes waarmee je de functionaliteit van je Moto Z, Z Play en Z Force kunt uitbreiden. Ze hebben nu jouw hulp nodig voor nieuwe Mods.

Momenteel heb je als je een Moto Z, Z Play of Z Force in bezit hebt de keuze uit een projector, Hasselblad-camera, speaker en powerpack. Volgens Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, zijn dat er veel te weinig. Het roept nu de hulp in van het publiek om met nieuwe ideeën te komen. Wie daar serieus mee aan de slag wil kan zich aanmelden waarna hij/zij in aanmerking komt voor een Moto Mods Development kit bestaande uit onder andere een Motorola Moto Z.

Motorola Moto Mod Development Kit
De Moto Mod ontwikkelkit

Wie vervolgens een werkbaar prototype maakt kan z'n project crowdfunden op Indigogo, je krijgt hiervoor hulp van de mensen van Indigogo en Verizon om met de best mogelijke strategie te komen. De 10 beste ideeën vliegen in maart 2017 naar het hoofdkantoor van Motorola in Chicago in de VS om hun idee te pitchen. Slaat je idee aan dan maak je kans dat je Moto Mod daadwerkelijk gemaakt wordt en in de winkel komt. De Moto Mods maken de Moto Z-reeks deels modulair al is het niet zo modulair als bijvoorbeeld de Fairphone 2 en LG G5. Van die laatste wordt gezegd dat LG het modulaire idee bij een opvolger alweer laat varen. Onze laatste hoop voor echt populaire modulaire telefoons moet dus van Motorola komen. Slimme jongens en meisjes met goede ideeën: meld je aan en werk aan nieuwe modules!

 • Tags:
 • indigogo
 • lenovo
 • motomods
 • motorola

Hasselblad Moto Mod

Hasselblad True Zoom brengt optische zoom en Xenon-flits naar Motorola Moto Z-lijn

Telecomnieuws ·

Hasselblad heeft een zogenaamde Moto Mod uitgebracht voor de Motorola Moto Z-lijn. De module brengt herbergt een eigen camera, optische zoom en een Xenon-flitser. Dat klinkt leuk maar er zitten wat haken en ogen aan de module.

Hasselblad ken je mogelijk van de dure camera's. Het was ook een Hasselblad-camera die de NASA meenam naar de maan. Kwaliteit dus. Het bedrijf komt nu met een module voor de Motorola Moto Z, Moto Z Force en Moto Z Play. Deze kent naast een eigen ingebouwde 12 megapixel camera ook een zoomlens. Zelfs een krachtige Xenon-flitser ontbreekt niet. Genoeg reden dus om enthousiast te worden. Toch kent Hasselblad's Moto Mod enkele nadelen.

Hasselblad True Zoom
De Hasselblad True Zoom

Allereerst beschikt de module niet over eigen batterij. Hij gebruikt dus de batterij van de telefoon, dit in tegenstelling tot sommige andere Moto Mods. Ook ietwat teleurstellend is dat de camera van de module 12 megapixel telt. De Motorola Moto Z kent zelfs een 13 megapixel camera, de Moto Z Force zelfs een 21 megapixel exemplaar. Nu gaat het niet om de hoeveelheid megapixels maar wat je ermee doet. Helaas valt daar ook nog wel wat op aan te merken. Zo kent de zoomlens een variabele diafragma van f/3.5 en 6.5. Dat belooft niet veel goeds in donkere omstandigheden. Ander minpuntje is dat video in maximaal Full HD opgenomen kan worden. Hier hadden we anno 2016 toch minstens 4K verwacht. Volgens Motorola en Hasselblad moeten we dit allemaal vergeten en ons richten op de 10x optische zoom, krachtige Xenon-flitser en RAW-opnames. De Nederlandse prijs bedraagt 249 euro.

 • Tags:
 • hasselblad
 • ifa16
 • motomod
 • motorola
 • motoz

Beknopte specificaties van de Motorola Moto Z

Afmetingen 153,3 x 75,3 x 5,19 mm
Gewicht 136 gram
Artikelcode XT1650
EAN codes 6947681535473, 6947681535053, 6947681535046, 0723755132719
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 7.0 (Nougat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.5 inch, AMOLED
Hardware
Camera 13 MP
Processor 2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 820, quad core
Selfiecamera 5 MP, flitser
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2600 mAh
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Motorola Moto Z specificaties


Video’s over de Motorola Moto Z

Met de Motorola Moto G51 5G in je leven krijg je duidelijk een zetje. Dankzij z'n grote 5000mAh batterij en z'n vloeiende 120Hz scherm

Games spelen op de Moto G51 5G van Motorola is extra vloeiend dankzij z'n hoge 120Hz weergave

Je wilt een telefoon die een beetje snel is, lang met z'n batterij kan, snel op te laden is en die een mooi scherm heeft. Dan is de Motorola Moto G60s misschien wel iets voor jou.

Ontmoet de Motorola Moto G10. Met z'n bruikbare 48MP camera en 2 dagen accuduur een prima alledaagse telefoon

Lenovo gaat dit uitschuifbare toetsenbord voor de Motorola Moto Z echt uitbrengen! Binnenkort als Moto Mod beschikbaar!


Alternatieven van de Motorola Moto Z

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Motorola Moto Z (XT1650)
Samsung Galaxy S10e (G970)
Apple iPhone 8 Plus (A1905)
Apple iPhone 7 Plus (A1785)
Fairphone 3
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android7.0 (Nougat)9.0 (Pie)
9.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm5.5 inch, AMOLED5.8 inch, Flat Dynamic AMOLED Full HD+, schermgat5.5 inch, IPS5.5 inch, IPS5.65 inch, IPS
Camera13 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, dubbele camera-sensor12 MP
Processor2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 820, quad core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa coreApple A11 BionicApple A10 Fusion, quad core1.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 632, octa core
Selfiecamera5 MP, flitser10 MP7 MP5 MP8 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2600 mAh3100 mAh2691 mAh2900 mAh3000 mAh, verwisselbaar
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Motorola Moto Z en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Motorola Z