Voor het eerst specificaties LG V20 genoemd


De LG V20 is de eerste smartphone die met Android 7.0 Nougat is aangekondigd. Probleem echter is dat we hem nog nooit gezien hebben en ook kennen we nog geen specificaties. Aan dat laatste kunnen we nu wat gaan doen.

Want iemand heeft een schimmig plaatje op internet gezet waarop de vermoedelijke specificaties van de LG V20 te lezen zijn. Voor wat het waard is zeggen we er dan meteen maar bij want hoe waarheidsgetrouw dit allemaal is moet nog blijken. Deze bron denkt tenminste dat het scherm met 5,5 inch iets kleiner is dan de 5,7 inch in de V10. Wijzelf zouden dat toejuichen want de LG V10 was wel heel erg groot. Ook omlaag gaat de schermresolutie; van Quad HD (dus 2.560 bij 1.440 pixels) naar Full HD (1.920 bij 1.080 pixels). Volgens de bron tenminste want hij hebben er een hard hoofd in.

LG V20 specificatielijst

Verder zou LG gebruikmaken van een Snapdragon 820 met 3 of 4 GB aan werkgeheugen. Inmiddels heeft Qualcomm al wel een opvolger op die chipset dus wat dat betreft loopt de V20 nu al achter de feiten aan. De hoofdcamera krijgt een 20 megapixel sensor en dat is meer dan de 16 megapixel in de huidige V10. Toch is het grootste verschil de batterij; die gaat van 3.000 naar 4.000 mAh en is daarmee een stuk groter. Opladen gaat dit jaar via USB Type-C. Dat wordt dus nieuwe kabels halen. Verder denkt de bron dat het nieuwe V-model over dezelfde modules beschikt als de G5 waarmee hij gedeeltelijk modulair wordt. De behuizing zal tevens van metaal zijn. Of dit lijstje het bij het rechte eind heeft zal in september blijken. Dan kondigt LG namelijk de V20 officieel aan en dan weten we het zeker. Tot dit tijd is alles nog mogelijk.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel