LG: V20 met Android 7.0 Nougat komt in september


LG heeft altijd al een geheel eigenzinnige manier gehad om telefoons aan te kondigen. Zij doen niet zo geheimzinnig en brengen zelf informatiefragmenten naar buiten. Zo ook vandaag door te zeggen dat de opvolger van V10 in september uitkomt.

LG verraste vorig jaar met de relatief goede V10. Hij was wat fors door z'n tweede beeldscherm, maar dat was meteen ook een vrij unieke eigenschap. Bovendien beschikte het toestel over uitstekende audio-eigenschappen dankzij een ingebouwde DAC en ook is het nog altijd één van de weinige met een dubbele selfiecamera. De verwachtingen van de V20 zijn daarom hooggespannen. Veel weten we nog niet van het toestel maar één ding wel; hij beschikt over de nieuwste Android-versie; 7.0 Nougat.

LG V10 hands-on
De LG V10 was al een bijzondere verschijning

Het lijkt voor de hand te liggen dat ook de LG V20 over een groot Quad HD-scherm beschikt. Mogelijk gaat wel het schermformaat iets naar beneden om hem iets handzamer te maken. Onduidelijk is nog of ook de V20 over dezelfde modulaire eigenschappen beschikt als de G5. Voor de hand ligt dit niet omdat de V20 dan over dezelfde breedte moet beschikken als de V20. LG zou echter voor de V20 specifieke modules kunnen maken maar daarmee worden direct een deel van z'n modulaire eigenschappen teniet gedaan. De introductie van Android 7.0 Nougat staat mogelijk al eerder gepland, mogelijk begin augustus. De V20 zou het door z'n september lancering wel lastig kunnen krijgen. Dinsdag 2 augustus komt Samsung namelijk met de Galaxy Note 7 op de proppen die als z'n directe concurrent gerekend mag worden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel