Samsung maakt waterdichte Galaxy Note 7 met irisscanner officieel


Samsung heeft tijdens een Unpacked-event haar nieuwste generatie Note getoond; de Galaxy Note 7. De nieuwe Note is waterdicht, voorzien van een irisscanner en krijgt een gebogen beeldscherm.

Naast een nieuw uiterlijk krijgt de Note 7 een nieuwe S Pen mee die over flink wat meer functies beschikt. Ditmaal kun je nog zonder het toestel te unlocken aantekeningen maken. Ook kunnen er nu bewegende GIF-animaties gemaakt worden, kan de S Pen als vergrootglas gebruikt worden en kan er tekst mee vertaald worden. De pen is door z'n punt van 0,7 millimeter dunner dan ooit en daardoor ook nauwkeuriger.

Note 7 S-Pen

De Galaxy Note 7 is de eerste Galaxy van Samsung met een ingebouwde irisscanner. Hierdoor kun je door simpelweg te kijken naar het toestel hem ontgrendelen. Ook kan door je iris betaald worden met Samsung Pay en is er een beveiligde map aanwezig waar je al je geheimen in kwijt kunt. Samsung heeft ook gekeken naar de Galaxy S7 edge en maakte daarom de Note 7 zowel waterdicht als rustte hem uit met een gebogen Quad HD-scherm.

Note 7 irisscanner

Ingebouwd is een 3.500 mAh grote batterij die naast draadloos ook met het nieuwe USB Type-C opgeladen kan worden. Hiermee heeft de Samsung Galaxy Note 7 wederom een Samsung unicum te pakken; het is de eerste die deze type kabel gebruikt. Handig want bij USB Type-C maakt het niet uit hoe je de kabel in het toestel stopt. De introductie van de Note 7 kent ook een kleine teleurstelling en dat is dat hij met op 19 augustus met Android 6.0.1 Marshmallow uit zal komen. Google heeft inmiddels Android 7.0 Nougat aangekondigd. Samsung kon blijkbaar niet wachten op de officiële Nougat-release.

Samsung Galaxy Note 7 uitvoeringen

Wanneer een update naar Nougat wordt verwacht is niet bekendgemaakt. Verwacht de Note 7 in de uitvoeringen Blue Coral, Gold Platinum, Silver Titanium en Black Onyx in de winkels.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel