LG kondigt V20 met Android Nougat op 6 september aan


De eerste smartphone met Android 7.0 Nougat wordt door LG op dinsdag 6 september aangekondigd. Het gaat om de LG V20 die de V10 met z'n dubbele scherm en selfiecamera opvolgt.

In de aankondiging staat te lezen "Play More" en we zien een opengeslagen boek. Als ondertitel gebruikt LG "The second story begins...". Ondanks dat er al een lijstje met specificaties is opgedoken is het nog onduidelijk wat de LG V20 precies voor telefoon gaat worden. Duidelijk is wel dat hij wordt uitgerust met Android 7.0 Nougat, iets wat LG eerder al bekend maakte. De voorganger van de V20, de LG V10, kreeg nog een groot 5,7 inch scherm mee met een apart tickerscherm en een dubbele selfiecam.

LG V20 play more

Het is niet ondenkbaar dat ook de LG V20 beschikt over uitbreidbare modules, vergelijkbaar met de LG G5. Deze kunnen onder het toestel bevestigd worden en breiden hem uit. Er zijn modules met camerabediening en één met een audio DAC. Als de V20 ook dergelijke modules krijgt dan zullen die vermoedelijk niet uitwisselbaar zijn met die van de G5. De gehele onderkant wordt namelijk vervangen en dat zou betekenen dat de V20 even breed moet zijn als de G5. Het zou natuurlijk altijd kunnen vooral als het schermformaat van de V20 kleiner uitvalt, zeg 5,5 inch. Indien hij toch groter is zal LG wat moeten veranderen aan de schermverhouding van 16:9 maar dat is op dit moment pure speculatie. Het wachten is op 6 september al hopen we dat voor die tijd voldoende informatie uitlekt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel