Eerste Samsung Galaxy Note 7 reviews zijn lovend


Hier moeten we er nog even op wachten maar intussen hebben Amerikaanse media alvast hun handen los kunnen laten op de Galaxy Note 7 van Samsung. En de resultaten liegen er niet om; dit is Samsung's beste telefoon tot nu toe.

Het oordeel is zonder uitzondering positief. Opvallend is ook de conclusie die velen delen; dit is mogelijk de beste telefoon die Samsung ooit gemaakt heeft. De Galaxy Note was altijd al een grote telefoon, zo ook de Note 7, maar Samsung heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt door simpelweg een grotere telefoon te maken. De bediening en alle functies daaromheen zijn toegespitst op dat grotere scherm en het grotere canvas waarop je je creativiteit met de S Pen kwijt kunt. The Verge schrijft daarover; "De coolste nieuwe functie van de S Pen is de mogelijkheid om in een paar klikken GIF'jes te maken van een video. In luttele seconden kan ik een GIF maken van een YouTube-video, notities of stickers toevoegen en delen vanaf m'n telefoon. Het zou niet iets zijn wat ik meteen van een S Pen verwacht maar het is leuk en eenvoudig om te doen."

Samsung Galaxy Note 7 S-Pen
De nieuwe S-Pen; ditmaal ook waterdicht

Engadget roemt vooral de batterijduur. Nu is de Note 7 de grootste telefoon in het assortiment van Samsung, toch heeft de iets kleinere Galaxy S7 edge een grotere batterij. Dat geeft te denken over de batterijduur. Ze merken op; "het is nog steeds één van de best presterende dagelijkse telefoon die ik sinds lange tijd gebruikt heb. In onze standaard videotest ... hield de Note 7 het 14 uur vol. Dat is een half uur minder dan de S7 edge, een paar minuten meer dan de Note 5 van vorig jaar en nagenoeg gelijk aan de Moto Z Force."

Samsung Galaxy Note 7 USB Type-C
Opladen gaat ditmaal via USB Type-C

In de review van CNET wordt de nadruk gelegd op het uiterlijk. "Het heeft een prachtig, symmetrisch ontwerp dat met name erg mooi is in Coral Blue." Ook belichten zij nog de nieuwe irisscanner waarmee je het toestel kunt ontgrendelen. Het werkt snel en is betrouwbaar maar weer onhandig als het toestel op tafel ligt. Je moet hem dan eerst oppakken en correct voor je ogen houden. De vingerafdrukscanner is dan sneller. Ze zien er meer in als een tweede beveiligsmethode, bijvoorbeeld alleen om toegang tot de Private Folder te geven.

Samsung Galaxy Note 7 in Coral Blue
Nieuw dit jaar is de Coral Blue-uitvoering

De Samsung Galaxy Note 7 is in Nederland nog niet verkrijgbaar. Dat moet ergens begin september gebeuren, denk 9 september. De beschikbaarheid zal ook problematisch zijn in het begin. Dat komt omdat de verwachte vraag hoog is en het aanbod laag. Pre-orderen kan al wel en zoals altijd geldt; hoe eerder je erbij bent, hoe sneller je een exemplaar in handen hebt. Prijzen zijn stevig en beginnen bij 849 euro.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel