Apple verkocht reeds 1 miljard iPhones


Na het bekendmaken van de kwartaalcijfers meldde Apple tegenover haar medewerkers dat het ergens vorige week haar miljardste iPhone heeft verkocht. Een miljard telefoons, een ongelofelijke prestatie.

Het is veelzeggend dat Apple het bekendmaken niet deed tegenover journalisten en beursanalisten ten tijden van de presentatie van de kwartaalcijfers maar juist voor haar eigen medewerkers. Na iedere keynote zijn het juist de medewerkers die extra in het zonnetje gezet worden en bedankt worden voor hun prestaties en offers. In de medewerkersbijeenkomst zei topman Tim Cook dat het nooit Apple's bedoeling was om de meeste telefoons te maken maar wel de beste en die de meeste verandering teweeg zou brengen.

Tim Cook miljardste iPhone
Tim Cook houdt symbolisch de miljardste iPhone omhoog

Dat heeft de iPhone zeker weten bereikt. En ondanks dat we er hier op NieuweMobiel.NL vaak op afgeven is het de iPhone geweest die de meeste impact op de markt heeft gehad, en daar zijn we ze zeer erkentelijk voor. Het bereiken van deze mijlpaal komt vooral door de sterke verkoop de laatste jaren. Zo stond de teller nog geen 2,5 jaar geleden op 500 miljoen. Ondanks de mooie jaren moet Apple inmiddels ook erkennen dat het inmiddels wat minder gaat met de verkoop. Ook voor komend jaar ziet het er niet erg positief uit. De komende iPhone lijkt bewust klein gehouden te worden om volgend jaar groots uit te pakken wanneer de iPhone 10 jaar wordt. Of dat een wijs besluit is zal duidelijk worden wanneer de volgende kwartaalcijfers bekend worden.


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 286,00 € 286,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel