Apple wist al 500 miljoen iPhones te verkopen

· 2 reacties


Iemand op deze planeet loopt zonder dat te weten met de 500 miljoenste iPhone rond. Apple bracht de iPhone in 2007 op de markt en sindsdien volgen de verkooprecords elkaar op in rap tempo. Inmiddels hebben ze er een half miljard van verkocht.

De iPhone. Gehaat en geliefd. Feit is dat het ding enorm goed verkoopt, ondanks voorspellingen en trends. Het succes heeft zelfs Apple verrast. Zij stelden zichzelf tot doel om in het eerste jaar 10 miljoen van te verkopen. Het werden er uiteindelijk 13,7 miljoen. Inmiddels gaan er tijdens het openingsweekend van een nieuwe iPhone bijna net zoveel over de toonbank. Het succes was dus niet meteen.

iPhone sales fiscal quarter and overall

Sterker nog, de mijlpaal van 100 miljoen verkochte iPhones werd pas in 2011 bereikt, 4 jaar later dus. De volgende 100 miljoen volgden al in 2012. In datzelfde jaar werd de grens van 300 miljoen verkochte iPhones ook doorbroken. In 2013 ging het tempo zelfs nog even omhoog waarmee Apple iedere critici de mond snoert en op eenzame hoogte beland. En voor 2014 staan weer nieuwe records te wachten als de iPhone 6 uitkomt met vermoedelijk een groter beeldscherm.

Bron: Forbes.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel