Aziatische versie van HTC One (M8) stukken krachtiger dan Europese


Soms heeft het voordelen om niet in Nederland te wonen. Zo hebben mensen uit Azië naast het warmere weer de beschikking over een stukken krachtiger HTC One (M8). Dit komt door een verschillende processor.

De HTC One (M8) werd aangekondigd met een Qualcomm Snapdragon 801-processor op 2,3 GHz. En alhoewel de Aziatische variant ook over een Snapdragon 801 beschikt is het toch een andere. Zo krijgt de Europese One M8 een MSM8974-AB mee, dezelfde chipset als in de Xperia Z2.

HTC One (M8) in hands

De Aziatische versie beschikt echter over de MSM8974-AC die op 2,5 GHz geklokt is. Qua specificaties lijkt er tussen beide chipsets weinig verschil te zitten, behalve dan de hogere snelheid. Maar een benchmark laat toch een groot verschil zien. In Antutu scoort de Europese versie een score van 29.431, net onder de LG G2. De Aziatische verplettert echter alles en iedereen met een score van 35.964. Toch al bijna 20% sneller. Een hogere benchmark hoeft op zich niet direct een voelbaarder sneller toestel te betekenen, het staat wel mooi. Dan toch maar een exemplaar tijdens de zomervakantie ophalen? Trouwens drie keer raden over welke variant de Galaxy S5 van Samsung beschikt? De snellere MSM8974-AC ja.

Via: Eprice.com.tw


Prijsvergelijker HTC One M8

Toon alle aanbiedingen van de HTC One M8


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel