LG G2

0 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
LG G2 (D802)
LG G2 rechterzijkant schuin
LG G2 zwart gedraaid
LG G2 voorkant
LG G2 wit onderkant schuin
LG G2 wit voorkant schuin
LG G2 wit gedraaid
LG G2 wit achterkant
LG G2 wit rechterzijkant

Reviews over de LG G2

1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“LG G2 review”

·

 • Uithoudingsvermogen
 • Beeldscherm
 • KnockOn-functie
 • Camera
 • Saai uiterlijk
 • Overdadige interface

LG G2 review: lG G2 review Afgelopen zomer presenteerde LG een krachtpatser van een smartphone die er voor moet zorgen dat concurrentie peentjes zweet en de consument weer vertrouwen krijgt in LG als respectabel smartphone-fabrikant. De G2 heeft een Qualcomm Snapdragon 800-processor met 2 GB aan RAM en een 5,2 inch Full HD display met een 13 megapixel camera. Indrukwekkende maar niet per se opvallende features. Des te opvallender is de plaatsing van de bedieningstoetsen aan de achterzijde van het toestel. Volgens LG is dit, na uitgebreid te kijken naar hoe gebruikers smartphones gebruiken, dé ideale plek.


Alle LG G2 reviews


Beschrijving van de LG G2

Met de G2 slaat LG duidelijk een nieuwe richting in. Dat zien we misschien nog wel het beste als we naar de achterkant van het toestel kijken. Daar bevinden zich namelijk de bedieningsknoppen. Niet alleen de sluimertoets waarmee je het toestel ontgrendeld en uitzet, maar ook de volumetoetsen. Het is in het begin even wennen (en zoeken), maar eigenlijk is het best logisch en natuurlijk.

Groot beeldscherm

Een voordeel van het verplaatsen van de knoppen naar de achterkant is dat de voorkant lekker vrij is en maximaal ruimte biedt voor het beeldscherm. Dit is trouwens uitstekend scherm dankzij de hoogwaardige IPS-techniek. Kijkhoeken zijn groot, kleuren zijn diep en beelden zijn scherp.

Optische beeldstabilisatie

Naast een prima beeldscherm vallen ook de camera en batterijduur positief op. De camera is snel in gebruik en dankzij de optische beeldstabilisatie zijn foto's vrijwel altijd scherp. Video schiet je in maximaal Full HD maar wel met 60 frames per seconde. Dat levert dan weer extra vloeiende beelden op. En de vrij groot geschapen batterij zorgt dat je eigenlijk met gemak de dag doorkomt. Altijd prettig bij een smartphone.

Lage adviesprijs

Wat LG verder goed doet met de G2 is z'n adviesprijs. Het is een high-end telefoon met een zacht prijsje. Je betaalt niet de hoofdprijs maar krijgt er wel een flagship-telefoon voor terug.

LG G2 zwart gedraaid

Belangrijkste LG G2 specificaties

 • Quadcore Snapdragon 800 processor op 2,3 GHz + 2 GB werkgeheugen
 • 5.2 inch display met Corning Gorilla-glas
 • Onderweg snel mobiel internet met 4G
 • Verkrijgbaar in 16 en 32 GB aan geheugen
 • 13 megapixelcamera aan de achterkant met Full HD-video

De LG G2 in het nieuws

ts LG G2 Quick Window Woman

LG pakt derde plaats in Q1 2014

Telecomnieuws ·

LG is na Samsung en Apple de op twee na grootste telefoonfabrikant. Tenminste als je kijkt naar de omzet. Zo zette LG Mobile in het eerste kwartaal van 2014 maar liefst 3,18 miljard dollar om. Vooral het succes van de G2 was daar debet aan.

LG pakt derde plaats in Q1 2014

Hiermee is LG weliswaar nog niet zo succesvol als Samsung en Apple die de nummer één en twee voor hun rekening nemen. Opmerkelijk is verder dat er twee Zuid-Koreaanse bedrijven in de top drie staan. LG dankt z'n nieuwe positie vooral aan het succes van de G2. Het vlaggenschip met de knoppen aan de zijkant legde het bedrijf geen windeieren. En nu het bedrijf op punt staat om diens opvolger aan te kondigen lijkt het voorlopig de goede kant op te gaan voor LG. Van de G3 hebben we namelijk de verwachting dat deze minstens zo succesvol gaat worden als de G2. Vanavond kondigt LG deze nieuwe G3 namelijk aan en we hopen dat ze nog wat verrassingen hebben overgelaten.

Bron: yonhapnews.co.kr

 • Tags:
 • g3
 • lg
 • succes

ts LG G3 Quickwindow

LG plaatst alvast drietal teasers voor nieuwe G3

Geruchten ·

Nog een paar dagen en dan kondigt LG naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe G3 aan. Deze krachtpatser verdient de nodige aandacht aldus LG en daarom bracht het alvast enkele teasers uit. Teasers die flink wat van het toestel laten zien.

We zijn eigenlijk wat verbaasd als we naar deze teasers kijken. Ze laten namelijk vrij veel van de G3 zien. De achterkant en zelfs een deel van de voorkant. Meestal houden bedrijven het allemaal wat geheimzinniger maar daar moet LG duidelijk niets van weten.



Naast een goed beeld van z'n uiterlijk geeft LG ook alvast enkele specificaties prijs. Waaronder het (W)QHD-beeldscherm met een nog niet eerder geziene resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Grote kans dat je computer niet eens over zoveel pixels beschikt! Ook wordt de nadruk erg op de autofocus van de opvolger van de G2 gelegd. Mogelijk zijn de geruchten over een laser autofocus die ook prima in het donker presteert dus waar.

Quick Window-cover

Elk filmpje eindigt met de contouren van de nieuwe Quick Window-cover. Deze heeft in tegenstelling tot het exemplaar voor de G2 een ronde uitsnede. En terwijl LG de G3 officieel nog moet aankondigen heeft het de nieuwe Quick Window-accessoire maar alvast aangekondigd. In een filmpje dat LG op YouTube plaatste leggen ze zelfs uit wat je er allemaal mee kunt. Hieronder vallen zaken als foto's schieten en bellen. Allemaal zonder de cover te openen.

 • Tags:
 • 2k
 • autofocus
 • g3
 • lg
 • quickwindow
 • teaser
 • wqhd

ts Quickwindow LG G3 Evleaks

Schermafbeeldingen LG G3 Quick Window-modus binnen

Geruchten ·

Officieel is de LG G3 nog niet maar we weten inmiddels al wel bijna alles van het nieuwe toestel. En dat lijkt nu ook voor z'n accessoires te gelden. De Quick Window-cover bijvoorbeeld met z'n ronde uitsnede. Hoe dat precies werkt zie je hier.

Want lekker @evleaks heeft schermafbeeldingen geplaatst van de G3 als Quick Window geactiveerd is. Het ronde venstertje geeft je niet alleen informatie maar er is ook interactie met het toestel mogelijk. Zo zien we een soort stappenteller, een beloverzicht en binnenkomende berichten. Natuurlijk ontbreken de benodigde klokken niet.

LG G3 Quick Window

Ook de G2 had de beschikking over een Quick Window-accessoire, die was echter nog rechthoekig. Het idee lijkt te zijn geïnspireerd door de S-View cover van Samsung die gelijktijdig met de Galaxy S4 werd aangekondigd. Erg vinden we dat niet want het blijkt een handige accessoire te zijn in de praktijk. LG kondigt de G3 naar alle waarschijnlijkheid op 27 mei aan tijdens een wereldwijd event dat onder andere ook in Londen plaatsvindt.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • case
 • cover
 • g3
 • lg
 • quickwindow

ts LG G3 Phonearena

Officiële persrenders LG G3 lijken binnen

Geruchten ·

Het is LG deze keer maar slecht gelukt om alles over haar nieuwe vlaggenschip geheim te houden. Vrijwel alles lijkt al te zijn uitgelekt over de nieuwe G3. Vandaag lijken de officiële persrenders binnen te rollen van het toestel.

De eer werd gegund aan Phone Arena dat de plaatjes aangeboden kreeg. We zien de opvolger van de LG G2 in het zwart, wit en in het goud. Kleuren waarvan we al langer wisten dat de G3 in uitkwam.

LG G3 press render

Vooral het plaatje waarbij op de achterzijde wordt ingezoomd wekt onze aandacht. Het lijkt er namelijk op dat de volumeknoppen, die ook ditmaal achterop zitten, geperforeerd zijn. Mogelijk zit de luidspreker hierachter. Al hebben eerdere afbeeldingen eigenlijk al verklapt dat deze links onder zit. Mogelijk is het dus puur een esthetisch iets. Wel nieuw lijkt de twee-kleurige flitser. Ook de HTC One (M8) en iPhone 5s kennen die.

LG G3 black rear

Met de G3 brengt LG één van de eerste QHD-telefoons op de markt. Dat is al genoeg reden om enthousiast van te worden. Ook de rest van de eigenschappen stellen niet teleur. Zo is er een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie, een Snapdragon 805-processor en een nieuwe versie van Optimus UI. LG lanceert de G3 naar alle waarschijnlijkheid op 27 mei in Londen.

Bron: Phone Arena

 • Tags:
 • g3
 • lg
 • persrender

ts LG G3 Teaser Ois

LG trakteert op teaser voor G3

Geruchten ·

Dinsdag 27 mei kondigt LG de nieuwe G3 aan. Dat lijkt inmiddels wel zeker. LG wil dat we die datum niet zomaar zullen vergeten dus plaatsten ze een teaser van het toestel.

En ondanks dat we het toestel niet in z'n geheel in beeld krijgen, weten we inmiddels wel wat meer. Zo is in het filmpje optische beeldstabilisatie te zien. Handig, want daardoor krijg je minder snel bewogen foto's. De camera van de G3 krijgt volgens de allerlaatste geruchten een resolutie mee van 13 megapixel. Net zoveel als z'n voorganger de G2.

Mogelijk krijgen we verder een nieuw beschermhoesje te zien met een cirkelvormige uitsnede. En de achterkant van het toestel krijgt een metalen look. Of dit ook van metaal is of toch van plastic moet nog blijken. Ook zien we nog even Knock Code in actie maar dat mag bijna niet als verrassing komen. Nog een paar weekjes en dan krijgen we eindelijk de beschikking over één van de eerste QHD-telefoons.

 • Tags:
 • g3
 • lg
 • ois
 • teaser

ts LG G3 Brushed Metal Phonearena

Wederom afbeeldingen LG G3 met brushed metal-look binnen

Geruchten ·

Er zijn afgelopen weekend nieuwe afbeeldingen opgedoken van de nog aan te kondigen LG G3. Dit nieuwe plaatje laat duidelijk de metalen-look van de achterkant zien. Bovendien zien we hem in twee extra kleuren voorbijkomen.

Er was namelijk al een gouden uitvoering uitgelekt, de kleuren zwart en wit zijn bij deze ook 'bevestigd'. Ook duidelijk aan de afbeelding is te zien dat de achterzijde ondanks de knoppen wel een redelijk glad geheel vormt. De knoppen steken niet meer zo uit als bij de G2. Je kunt de G3 dus lekker plat neerleggen op een bureau.

LG G3 rear leak

Als de overige geruchten kloppen dan wordt de opvolger van de LG G2 een 5,5 inch grote QHD-telefoon met 13 megapixel camera. Die camera zou mogelijk vergezeld worden door een laser. Waarom en hoe moet nog blijken. Dinsdag 27 mei zal meer informatie gegeven worden, dan kondigt LG namelijk de G3 officieel aan.

Bron: PhoneArena

 • Tags:
 • g3
 • lg
 • metaal

ts Qhd Display

LG kondigt 5,5 inch QHD-scherm aan, concurrenten halen schouders op

Telecomnieuws ·

LG heeft een paneel van 5,5 inch groot aangekondigd bedoeld voor mobiele telefoons dat een indrukwekkende resolutie heeft van 2560 bij .440 pixels. De kans is groot dat we hetzelfde paneel zullen aantreffen in de G3. Concurrenten vinden het echter onzin.

Eerst maar eens het display zelf. Dat is met 5,5 inch redelijk fors te noemen. Dat moet ook wel om alle pixels te huisvesten; tegen de 3,7 miljoen om precies te zijn. Hiermee knalt LG overtuigend door de grens van 500 PPI. Nu wordt van een beeldscherm vanaf grofweg 300 PPI al gezegd dat je individuele pixels al niet meer kunt waarnemen, wat heb je dan aan een dergelijk beeldscherm?

LG QHD display
Pixels tellen is er bij dit Quad HD-display van LG niet bij

Dat exact waarom bedrijven als Huawei dergelijke QHD-schermen (niet te verwarren met qHD) betitelen als "onzin". Wij zijn het daar niet meteen mee eens. Het scherm van One M8 is bij bestudering toch echt scherper dan de iPhone 5s. Dat zal niet iedereen kunnen waarnemen maar vuistregel is wel hoe groter het paneel hoe fijner het is om een hogere resolutie te hebben. Verwacht wordt dat LG 27 mei de opvolger van de G2 met dit scherm aan zal kondigen.

 • Tags:
 • 2k
 • beeldscherm
 • display
 • lg
 • qhd
 • wqhd

ts LG Pacman

Bewijs voor gouden uitvoering ophanden zijnde LG G3

Geruchten ·

Hoe meer we van de LG G3 zien hoe enthousiaster we worden. Of dat ook van deze nieuwe kleur gezegd kan worden is nog maar de vraag. Maar feit is wel dat LG aardig mee probeert te doen in de huidige trend van goudkleurige telefoons.

We hebben namelijk plaatjes binnengekregen van een goudkleurige LG G3. Het toestel dat de G2 moet opvolgen staat op moment van aankondigen. En het begint steeds meer duidelijk te worden hoe hij eruit komt te zien en over welke specificaties hij beschikt. De lek van vandaag gaat over een kleur-uitvoering.

LG G3
Een gouden G3

Gouden telefoons is helemaal in en natuurlijk wil LG niet achterblijven. Interessant is vooral hoe subtiel de kleur op de voorzijde te zien is. Het merendeel is zwart waarmee ook deels de illusie wordt gewekt dat het overgrote deel uit scherm bestaat. Nu zal de G3 vermoedelijk al over een extreem dunne schermrand beschikken, ook dit zal helpen. Ook beginnen we steeds meer te twijfelen of LG wel plastic gaat toepassen. De achterzijde lijkt toch echt van metaal te zijn. Mogelijk is ook dit een illusie en is het slechts een metalen look.

Camera laser

Ook nog onduidelijkheid over de sensor links van de cameramodule. Volgens de bron zou dit een laser zijn die voor beter foto's in het donker moet zorgen. We horen het allemaal over grofweg drie weken wanneer LG de G3 officieel aankondigt. En we hopen van harte dat LG goud in handen heeft met deze G3.

Bron: Gsmarena.com

 • Tags:
 • g3
 • goud
 • laser
 • lg

ts LG Logo onderkant Phone

“LG G3 krijgt anti-vingerafdruk achterkant en verwisselbare batterij”

Geruchten ·

Volgens een nieuw lek krijgt de nieuwe G3 van LG een achterkant die ongevoelig is voor vingerafdrukken. Altijd handig bij grote full-touch telefoons.

LG pakt het wel slim aan. Terwijl andere fabrikanten momenteel telefoons met vingerafdrukscanners uitrust gaat LG lelijke vingerafdrukken juist te lijf. Het is ook geen gezicht als je nieuwe vlaggenschip vol met vettige vingerafdrukken zit. Iets wat met glazen en gladde achterkantjes nogal snel gaat.

LG G3 rear anti fingerprint
Zeg maar dag tegen vingerafdrukken!

En alhoewel deze foto doet vermoeden dat de achterkant van de G3 van metaal is gemaakt denken wijzelf aan plastic. Ook op de uitnodiging voor de lancering van de opvolger van de G2 paste LG een metalen look toe. Een andere foto vertelt ons nog meer over de achterkant van de G3.

LG G3 removable battery

Deze is namelijk zelf te verwijderen. Handig want zo kun je zonder schroeven open te maken bij de batterij komen. Waarom dat handig is? Zo kun je een tweede batterij meenemen voor extra energie of de batterij vervangen als hij z'n kracht verliest. Bij de G2 kon je de achterkant nog niet verwisselen. Of deze nieuwe mogelijkheid het toestel ook dikker maakt moet nog blijken. 27 mei komt daar duidelijkheid over, dan kondigt LG de G3 vermoedelijk aan.

Bron: Evleaks.at

 • Tags:
 • g3
 • lg

ts LG G3 Evleaks

Steeds meer plaatjes LG G3 duiken op

Geruchten ·

LG kondigt naar alle waarschijnlijk over enkele weken de nieuwe G3 aan. In aanloop daar naartoe komen steeds meer beelden uit van LG's nieuwe vlaggenschip. En ieder beeld verklapt weer wat nieuws over het toestel.

De beelden die ons nu bereiken zijn vermoedelijk van een hoesjesfabrikant. We zien de opvolger van de G2 er namelijk in een hoesje op terug. Toch weet dat niet te verhullen dat er aan de bovenkant van de G3 een vermoedelijke infrarood-zender op zit. Handig want hiermee kun je je TV mee bedienen.

LG G3 case

Ook de dunne schermrand is moeilijk over het hoofd te zien. Ook de G2 kreeg nauwelijks een schermrand. Dat scherm beschikt vermoedelijk over een Quad HD-resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Waarvoor exact de sensor links van de camera voor dient is nog niet helemaal duidelijk. Daar zal LG op 27 mei zelf duidelijkheid over moeten verschaffen.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • g3
 • lg

ts LG G3 Invite

LG heeft 27 mei verrassing in petto; hoogstwaarschijnlijk de G3

Geruchten ·

LG heeft een persuitnodiging verstuurd voor een event op 27 mei. Op de uitnodiging staat een flinke verwijzing naar de letter "G". Eerder werd al uitgegaan van een mei aankondiging van de G3; het nieuwe vlaggenschip van LG.

De Amerikaanse schrijver Ralph Waldo Emerson zei ooit; "To be simple is to be great". Die quote hebben ze bij LG gebruikt voor de uitnodiging waarop vermoedelijk de opvolger van de G2 aangekondigd gaat worden. Het event vindt op zes verschillende plaatsen wereldwijd plaats. Interessant verder aan de uitnodiging is dat LG een metalen finish gebruikt heeft. Is de G3 dan mogelijk van metaal gemaakt?

LG G3 rear buttons

Het zou een aangename verrassing zijn. De G2 en veel van z'n voorgangers waren nog van plastic. Van de G3 verwachten we dat ook hij de knoppen aan de achterzijde heeft zitten. @evleaks bracht nog een plaatje naar buiten waarop deze knopindeling te zien is. Deze komt overeen met een eerdere afbeelding. Onder de overige specificaties wordt gepraat over een hoge resolutie QHD-beeldscherm en mogelijk wel de snellere Snapdragon 805-processor. Afwachten, maar gelukkig niet heel erg lang meer.

Foto: @evleaks

 • Tags:
 • g3
 • lg
 • uitnodiging

ts LG achterkant Buttons

LG: nieuw G3 vlaggenschip komt vóór eind juni uit

Geruchten ·

LG heeft in haar kwartaalpresentatie vermeld dat het nieuwe vlaggenschip de G3 nog in het tweede kwartaal uitkomt. Een lancering tussen april en juni dus, maar in ieder geval vóór juli. Fijn als we weten waar we aan toe zijn.

De opvolger van de LG G2 moet nog officieel worden aangekondigd. En in de tussentijd wagen bedrijven zich doorgaans niet aan uitspraken over nog niet officiële producten. Het is dus best opmerkelijk dat LG in haar kwartaalverslag melding doet van de G3. Door de lancering van de G3 in het tweede kwartaal houdt LG rekening met een leuke omzetstijging. Al moet de L Series III daar ook aan bijdragen.

LG wall
Binnenkort reclame voor de G3

Eerder ging de maand mei al rond in de wandelgangen als mogelijke lanceerdatum voor de G3, iets wat klopt met het tweede kwartaal. Van de G3 wordt verwacht dat hij net als bij de G2 de bedieningsknoppen op de achterzijde heeft zitten. Plaatjes daarvan doken al op, al is onduidelijk of deze echt zijn. Verder zou de G3 mogelijk een QHD-resolutie beeldscherm meekrijgen. De resolutie hiervan is licht hoger dan Full HD wat vandaag veel toegepast wordt in high-end-telefoons.

Bron: LG newsroom

 • Tags:
 • g3
 • lg
 • q2

ts LG achterkant

Achterkant LG G3 mogelijk opgedoken

Geruchten ·

Er is een schimmige foto opgedoken waarop mogelijk de achterzijde van de G3 van LG te zien is. We zien daar net als bij de LG G2 de knoppen zitten. Maar er is ook genoeg aan de foto om aan te twijfelen.

Zo is de foto van een dusdanige kwaliteit dat het vermoeden van een 'fake' erg hoog is. Er lijkt bovendien links van de hoofdcamera een soort sensor te zitten. Onduidelijk is nog waar die voor is. Het lijkt niet om een tweede flitser te gaan, net als bij de G2 zit die namelijk rechts van de camera.

LG G3 rear
De LG G3?

Een ander verschil is dat de bedieningsknop achterop niet meer uitsteekt. Bij de LG G2 is dat gedaan om goed te voelen waar de knop exact zit. Hopelijk kun je de knoppen van de G3 nog steeds op de tast vinden. Van de LG G3 wordt verder gezegd dat hij is uitgerust met een hoge resolutie 2K-beeldscherm van 5,5 inch groot en mogelijk waterdicht is. Als lanceerdatum wordt telkens gesproken van mei 2014.

Bron: GSMArena.com

 • Tags:
 • g3
 • lg

ts LG Optimus Ui liggend

Opgedoken screenshot LG G3 duidt op 'flat design' van Optimus UI

Geruchten ·

Nu Samsung, HTC en Sony haar nieuwe vlaggenschepen voor dit jaar hebben aangekondigd is het uitkijken naar het nieuwe topmodel van die andere Koreaanse telefoonmaker; LG. Er duikt nu een screenshot op van deze G3.

En in tegenstelling tot wat vaker gebeurt met dit soort foto's geeft hij ons niet meer informatie over de opvolger van de G2, maar over de grafische schil die LG erbovenop wil toepassen. En gebruikt Samsung voor haar Galaxy's TouchWiz, zo gebruikt LG de Optimus UI. En kijkend naar deze afbeelding wordt het er binnenkort een stuk platter op.

2014 11

Kijken we dan toch even naar de G3 dan verwachten we een telefoon met een 5,5 inch scherm met mogelijk een hoge QHD-resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Op cameragebied zouden we niet verbaasd zijn over een 13 megapixel variant en mogelijk is de behuizing van het toestel water- en stofbestendig. Voor welke processor LG kiest is nog onduidelijk, misschien zelfs wel een Snapdragon 805.

Bron: Lgg3kopen.nl

 • Tags:
 • flat
 • g3
 • lg
 • optimus
 • ui

ts Kitkat Samsung

Marktaandeel Android 4.4 KitKat kruipt naar 5%

Telecomnieuws ·

Alle firmware updates die fabrikanten de afgelopen tijd uitbrachten zijn terug te zien in het marktaandeel KitKat. Deze is namelijk voor het eerst boven de 5% beland. In januari bedroeg het aandeel nog maar 1,4%.

Toch draait het merendeel van de Android-apparaten versie Jelly Bean. Dat aandeel ging zelfs omhoog om uit te komen op 61,4%. Versies die juist terrein moesten prijs geven waren Gingerbread en Ice Cream Sandwich. Android 2.2 Froyo en 3.2 Honeycomb zijn met een marginaal marktaandeel niet weg te slaan uit de lijstjes.

Android Marketshare

Veel fabrikanten rollen momenteel KitKat uit naar hun laatste vlaggenschepen. LG voorzag de G2 onlangs van KitKat en ook Sony volgde met de Xperia Z1 en Z1 Compact. Nog aan te kondigen telefoons zijn hoogstwaarschijnlijk standaard voorzien van KitKat waardoor op termijn verwacht mag worden dat het marktaandeel nog sterk gaat stijgen.

 • Tags:
 • android
 • google
 • kitkat
 • marktaandeel

ts LG Logo Irl

“LG G3 D850 krijgt inderdaad een QHD-beeldscherm”

Geruchten ·

Samsung en Sony hebben inmiddels hun nieuwe vlaggenschip aangekondigd. Die van HTC wordt elk moment verwacht. Alleen LG moet nog op de proppen komen met haar nieuwste topmodel. En er is blijkbaar een goede reden om nog even te wachten.

LG wil namelijk in de opvolger van de G2 een QHD-resolutie beeldscherm toepassen. Mogelijk moet dit 2K-beeldscherm maar liefst 5,5 inch in diagonaal meten. Zoja dan zou de PPI uitkomen op een indrukwekkende 527. Dat is zo hoog dat het menselijk oog allang geen individuele pixels meer kan waarnemen.

LG G3 specificaties

Een ander opmerkelijke eigenschap die onlangs van de G3 uitlekte is de processor. LG past al enige tijd exemplaren toe van Qualcomm. LG zou voor de opvolger van de G2 echter kiezen voor de MediaTek MT6595. Dat is een octacore processor waarvan de ene helft draait op 2,2 GHz en de meer krachtiger kernen op 2,5 GHz. Deze chipset wordt trouwens pas op z'n vroegst in het derde kwartaal van 2014 verwacht. Als LG deze beslissing doorzet dan zou de G3 wel eens laat in het jaar uitkomen. Op zich niet erg als je bedenkt dat de G2 ook 'pas' in augustus vorig jaar werd aangekondigd.

Bron: LGG3.com

 • Tags:
 • d850
 • g3
 • lg
 • mediatek
 • mt6595
 • qhd

ts LG Phones Water

LG G3 mogelijk water- en stofbestendig

Geruchten ·

Werk aan de winkel voor LG. Nadat Samsung haar nieuwe vlaggenschip aankondigde in een water- en stofbestendige behuizing moet ook LG's volgende vlaggenschip die eigenschap hebben. Vooral als het ook nog wil concurreren met de waterdichte Xperia Z2.

LG G3 mogelijk water- en stofbestendig

De water en stofbestendigheid wordt uitgedrukt in een IP-code. Zo heeft de Samsung Galaxy S5 een IP-code van IP67. Het eerste getal slaat op de stofbestendigheid en varieert van 0 tot maximaal 6. Hoe hoger het getal hoe beter hij stof kan buitensluiten. Het tweede getal van de IP-code slaat op de waterbestendigheid. Hoe hoger, hoe beter hij tegen water kan. 0 betekent geen bescherming en 9 is de maximale waarde. De Xperia Z2 van Sony kent een IP-code van IP58. Die is dus beter beschermt tegen water maar iets minder slecht tegen stof dan de S5. Welke IP-code LG de G3 gaat geven is nog niet bekend. Mocht LG daadwerkelijk beslissen dat de opvolger van de G2 water- en stofbestendig wordt tenminste.

Bron: Etnews.com

 • Tags:
 • g3
 • lg
 • stofbestendig
 • waterdicht

ts LG G2 Mini Next G2

LG G2 mini laat zich voor het eerst zien

Geruchten ·

Blijkbaar vond LG dat het alweer een poos geleden was dat we iets over de G2 mini geschreven hebben en daarom hebben ze een teaser vrijgegeven. Hierop zien we voor het eerst het toestel, van de achterkant weliswaar.

Bovendien zien we in de afbeelding goed het verschil in grootte met de bestaande G2. Bij de afbeelding schrijft LG dat we de mini kunnen ervaren tijdens het Mobile World Congress dat 24 februari in Barcelona begint.

LG G2 mini

Eerder dook al informatie op van de mogelijkheden van dit kleintje. Een 8 megapixel camera en een 4,7 inch beeldscherm. Al lijkt die laatste nu twijfelachtig te zijn geworden want het verschil met de G2 is wel heel erg groot. Qua processor blijft een en ander gelijk; een vierkoppige Snapdragon 800-processor met 2 GB aan RAM-geheugen.

Bron: Facebook.com

 • Tags:
 • g2mini
 • lg

ts LG G2 rood

Rode en gouden LG G2 snel naar Europa

Telefoonnieuws ·

De onlangs aangekondigde rode en gouden versie van de LG G2 komt snel naar het Europese continent toe. Exemplaren zouden al in Roemenië gespot zijn.

De twee kleurvarianten van de G2 werden vorige maand aangekondigd. Eerder nog werd de gouden uitvoering in een Taiwanese winkel gespot. De tocht naar Europa heeft dus even op zich laten wachten. Het is niet ondenkbaar dat LG voor komende Valentijnsdag de rode uitvoering gaat promoten.

LG G2 red
De LG G2 in het rood

Wij hebben hem in ieder geval nog niet aangetroffen bij Nederlandse webshops. Maar zodra die hem leveren dan vermelden we dat direct hier op de website. Prijzen moeten gelijk zijn aan de al bestaande witte en zwarte uitvoeringen.

Bron: Stiri-telefoane.mobilissimo.ro

 • Tags:
 • g2
 • goud
 • lg
 • rood

ts LG Logo

Koreaanse media: LG G3 wordt op 17 mei aangekondigd

Geruchten ·

De bijzondere LG G2 met z'n knoppen aan de achterkant krijgt misschien wel erg snel een opvolger. Volgens bronnen dichtbij de Koreaanse media zou de G3 al in mei aangekondigd worden om direct met de Galaxy S5 te kunnen concurreren.

De LG G2 werd vorig jaar augustus aangekondigd. LG ziet van een jaarlijkse release af om aansluiting te vinden met de rond die periode ook verwachte Galaxy S5. Volgens dezelfde bronnen beschikt de G3 in tegenstelling tot het 5,2 inch grote display van de G2 over een 5,5 inch beeldscherm. Net als van de Galaxy S5 verwacht wordt gebruikt LG een QHD-resolutie van 2.560 x 1.440 pixels.

LG G2 launch berlin
De G2 deed het niet zo goed als LG gehoopt had

Een mei lancering van de LG G3 zou wel akelig dichtbij een mogelijke vernieuwing van de Optimus G Pro liggen. De komst van de G Pro 2 wordt volgens dezelfde bron nog steeds rond het MWC in februari verwacht. Ook deze zal over een QHD-display beschikken, maar dan vermoedelijk op een nog groter paneel. Gesproken wordt over een 5,9 inch exemplaar.

Bron: Asiae.co.kr

 • Tags:
 • g3
 • gpro2
 • lg

ts LG G2 rood

LG kondigt naast gouden versie ook rode variant van G2 aan

Telefoonnieuws ·

Hij was al in het goud gespot maar nu kondigt LG hem ook in het rood aan; de G2. Hiermee wordt in één klap het aantal beschikbare kleuren verdubbeld. Bovendien hebben beide kleuren wel wat vinden wij.

We vonden de G2 sowieso niet één van de mooiste modellen van afgelopen jaar. Deze nieuwe kleuren brengen daar misschien wel wat verandering in, het wordt er namelijk een stuk fleuriger op. Vooral de rode kleur springt er erg uit. En de gouden uitvoering is gelukkig vrij bescheiden gebleven.

LG G2 in Red and Gold

Vooral het uitbrengen van goudkleurige telefoons is de laatste tijd helemaal in. Nadat Apple de iPhone 5s in het goud hulde volgde al vrij spoedig HTC met een goudkleurige One, Samsung met een rosé-gouden Note 3 en nu dus LG met een gouden G2. Noem LG echter geen na-aper, zij brachten al ver voordat Apple dat deed goudkleurige telefoons uit. Wanneer beide modellen naar Nederland komt is nog onbekend.

 • Tags:
 • g2
 • goud
 • lg
 • rood

ts LG Mini

Eerste ‘bewijs’ voor LG G2 mini duikt op

Geruchten ·

LG heeft de CES-beurs voorbij laten gaan om de eerder genoemde G2 mini aan te kondigen. De eerstvolgende mogelijkheid is het MWC. Want dat hij komt lijkt steeds zekerder te worden. Er is namelijk voor het eerst echt bewijs.

Wat heet echter bewijs. Er is een User Agent Profile opgedoken van de D618 en D620. Eén van die twee moet de internationale variant van de G2 mini worden. Hoe ze dat weten is ook ons een raadsel. Uit het profiel blijkt verder dat de G2 mini over een 8 megapixel camera beschikt. De hoogst mogelijk resolutie is namelijk 3.264 bij 2.448 pixels. En dat is 8 megapixel.

UAProf LG G2 mini

Eerder ging al het gerucht dat LG de G2 mini wil laten uitrusten met een 4,7 inch groot beeldscherm. Niet bepaald 'mini' als je ons vraagt en slechts 'fractioneel' kleiner dan het scherm in de G2.

Bron: PhoneArena.com

 • Tags:
 • 8mp
 • g2mini
 • lg

ts LG G2 goud Eprice

Ook LG G2 krijgt goudkleurige uitvoering

Telefoonnieuws ·

Nadat HTC eerder de One in het goudkleurig aankondigde en nog eerder Apple met de iPhone 5s is het ditmaal de beurt aan LG. Zij brengen hun G2 vlaggenschip ook uit in deze opzichte kleur.

Ook LG G2 krijgt goudkleurige uitvoering

Het model werd gespot in Taiwan dus het is nog alles behalve zeker dat Au-element-kleurige toestel ook daadwerkelijk naar Europa of zelfs maar naar Nederland komt. Wat ons betreft zou een derde kleur wel erg welkom zijn. De G2 is momenteel namelijk alleen in het wit en zwart verkrijgbaar. Beetje saai als je het ons vraagt. Volgens de bron moet de goudkleurige LG G2 de komende maanden verkrijgbaar komen. Prijzen zijn gelijk aan de huidige witte en zwarte variant. Het is trouwens niet de eerste keer dat LG een goudkleurige telefoon uitbrengt, de KE800 en Prada gingen hem voor.

Bron: Eprice

 • Tags:
 • g2
 • goud
 • lg

ts Nexus 5 In Hands

Verkoop LG G2 valt tegen, Nexus 5 krijgt schuld

Telefoonnieuws ·

Volgens onbevestigde berichten zou LG 'slechts' 2 miljoen exemplaren van de G2 hebben verkocht. Gehoopt werd op 10 miljoen verkochte exemplaren. Het toestel met de knoppen aan de achterkant zou last hebben van de introductie van de Nexus 5.

Verkoop LG G2 valt tegen, Nexus 5 krijgt schuld

We kennen de LG G2 als het 'vreemde' toestel met z'n bedieningsknoppen aan de achterzijde. 'Handig' en 'ergonomisch' volgens LG. En alhoewel het toestel op redelijk goede kritieken kan rekenen van de pers wil het met de verkoop ervan niet zo vlotten. Vooral de introductie van de Nexus 5 krijgt daarvan de schuld. Het toestel is qua hardware grotendeels gelijk zijn aan de G2 en bovendien stukken voordeliger. Zoals bekend maakt LG beide toestellen maar onbekend is hoeveel LG per toestel verdient. Een ander nadeel is dat de G2 nog draait onder Android 4.2 terwijl de Nexus 5 alweer enige tijd de beschikking heeft over het nieuwere Android 4.4 KitKat.

Bron: Digitimes.com

 • Tags:
 • g2
 • lg
 • nexus5

ts LG G Sim Eject Tool

“LG G3 krijgt 2K-scherm en octacore-processor”

Geruchten ·

Het wordt zo langzamerhand weer tijd om na te denken over de nieuwe vlaggenschepen van 2014. Die van LG bijvoorbeeld. Van de G3 wordt inmiddels in de wandelgangen geroepen dat hij een 2K-scherm krijgt met een octacore-processor.

En daarmee lijken de trends voor 2014 zich langzamerhand te ontvouwen. Van veel telefoons wordt inmiddels gezegd dat ze een (nog) hogere resolutie-scherm krijgen. Was Full HD in 2013 dé trend, 2K wordt dat voor 2014. In totaal zijn dat 2.560 bij 1.440 pixels, iets dat ook wel met QHD wordt aangeduid. Een andere eigenschap zou een octacore-processor zijn. Van welke fabrikant die processor afkomstig is moet nog maar blijken.

LG G2 lights
Opvolger G2 dient zich aan

Op cameragebied kunnen we rekening houden met een 16 megapixel camera mét optische beeldstabilisatie. Door die laatste eigenschap moeten bewogen foto's in de meeste gevallen tot het verleden behoren. Ook kun je er in het donker beter foto's mee schieten omdat de sluitertijd ongestraft langer kan worden. En zelfs de komst van een vingerafdrukscanner wordt genoemd. Vermoedelijk moeten we nog tot de tweede helft van 2014 wachten voordat de opvolger van de G2 zich kenbaar maakt.

Bron: Zdnet.co.kr

 • Tags:
 • 2k
 • g3
 • lg
 • octacore

ts LG G2 And G2 Mini

LG heeft mini-versie van G2 in de planning staan

Geruchten ·

Als wij zeggen “mini” hoe groot denk jij dan dat het scherm is? Bij LG denken ze dan aan 4,7 inch. Even groot als HTC's huidige vlaggenschip maar toch 0,5 inch kleiner dan de originele G2. Maar dat is mogelijk toch goed nieuws.

Want net als Sony met de Xperia Z1 mini van plan is zal de G2 mini naast een kleiner beeldscherm nagenoeg hetzelfde zijn aan de G2. We mogen dus gerust een Qualcomm Snapdragon 800-processor verwachten, 2 GB aan RAM-geheugen een 13 megapixel camera en alle overvloedige functies waar ook de G2 mee is uitgerust.

LG G2 in hands
De G2 was met een 5,2 inch scherm al redelijk fors

Vermoedelijk zal naast het beeldscherm ook de batterij iets kleiner zijn. Of LG ook plannen heeft om de resolutie naar beneden te schroeven is nog niet te voorspellen. We hopen het althans van niet. Full HD werkt ook prima op 4,7 inch zo heeft HTC bewezen. De bron denkt ook te weten wanneer deze G2 mini het daglicht gaat zien. De CES-beurs van 2014 moet het gebeuren. Dat klinkt ver weg, maar is in werkelijkheid maar een paar weken vanaf nu.

Bron: Techblog.gr

 • Tags:
 • g2mini
 • lg

ts LG G Flex zijkant Theverge

Gebogen LG-telefoon gefotografeerd

Geruchten ·

LG legt achter de schermen de laatste hand aan haar G Flex-telefoon. Deze unieke telefoon is krom en volgt daarmee de Samsung Galaxy Round die eerder al werd aangekondigd.

Gebogen LG-telefoon gefotografeerd

Het 6 inch toestel zou veel weg hebben van de G2, zo beschikken beiden over een Snapdragon 800 quadcore-processor en 2 GB aan RAM-geheugen. Ook de bedieningsknoppen zitten aan de achterzijde. Toch is er een verschil, de LG G Flex is groter; 6 tegen 5,2 inch. Het paneel zou van het type OLED zijn waardoor we heldere kleuren en een hoog contrast mogen verwachten. Van de LG G Flex wordt gezegd dat hij volgende maand wordt aangekondigd.

Bron: The Verge

 • Tags:
 • gflex
 • lg

ts LG G2 Announcement

LG onthult ‘slim vormgegeven’ G2

Telefoonnieuws ·

Tijdens een uitgebreide persconferentie heeft LG haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd; de G2. Door uitgebreid te kijken naar hoe gebruikers smartphones gebruiken heeft LG de nieuwe G2 vormgegeven.

Het meest opvallende aan de G2 bevindt zich aan de achterzijde; de volumetoetsen. Normaal zitten deze aan de zijkant van een telefoon, maar de wijsvinger rust meestal op de achterkant van het toestel. Volgens LG dus de ideale plek om de knoppen naartoe te verhuizen. Alle bedieningstoetsen bevinden zich bij de G2 op de achterzijde.

LG G2 front and back
De nieuwe LG G2

Ook opvallend is het ongebruikelijke schermformaat; 5,2 inch. Volgens LG in combinatie met een dunne schermrand het maximale formaat om comfortabel met één hand te bedienen. De toegepaste resolutie is Full HD waarmee de PPI uitkomt op een nette 423. Dankzij Dual Routing-techniek is de schermrand erg dun.

LG G2 Full HD IPS

De specificaties van de LG G2 lijken erg vertrouwd, maar er verschillen. Zo is er een 13 megapixel camera een stevige drieduizend mAh batterij. Volgens LG is dit toch beter dan bij andere smartphones. Zo kent de camera optische beeldstabilisatie en multi-point autofocus. LG heeft verder de batterijdichtheid weten te verhogen waardoor de batterij zowel kleiner als groter is geworden; kleiner qua omvang en groter qua inhoud.

LG G2 battery

Er zijn nog meer kleine verschillen, zo neemt het toestel geluid op in studiokwaliteit vann 24 bits en 192 kHz, heeft de camera een saffieren lenscover en kun je hem bedienen door twee keer op te kloppen. In de software zitten nog meer 'slimmigheden' waaronder Guest Mode, Answer Me, Plug & Pop, Slide Aside en QuickRemote.

Volgens LG moet de G2 de komende acht weken beschikbaar komen bij in totaal 130 verschillende telefoonaanbieders in de wereld. Wanneer het toestel daadwerkelijk in de Nederlandse winkel ligt moet nog blijken. Ook prijzen worden later bekend gemaakt.

 • Tags:
 • g2
 • lg

Beknopte specificaties van de LG G2

Afmetingen 138,5 x 70,9 x 8,9 mm
Artikelcode D802
EAN codes 8808992091479, 8808992089391, 8808992085553, 8808992085546, 8808992085478, 8808992085461, 8808992083146, 8808992083139, 8808992081678, 8808992081661, 8712421515774
Platform
Android 4.2
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.2 inch, TFT
Hardware
Camera 13 MP
Processor 2.26 GHz, Qualcomm Snapdragon 800, quad core
Selfiecamera
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 3000 mAh

Alle LG G2 specificaties


Video’s over de LG G2

Hoeveel sneller Android KitKat is in vergelijking met Jelly Bean op de LG G2

Vergelijking beeldstabilisatie LG G2 en Nokia Lumia 1020

LG warmt publiek alvast op voor komst G2


Alternatieven van de LG G2

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
LG G2 (D802)
Apple iPhone 12 mini
Samsung Galaxy S7 (G930F)
Apple iPhone 13 mini (A2628)
Sony Xperia XA1 (G3121)
 Huidig product    
Android4.2
7.0 (Nougat)
7.0 (Nougat)
Kleurenbeeldscherm5.2 inch, TFT5.4 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)5.1 inch, Quad HD Super AMOLED5.4 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)5.0 inch, IPS
Camera13 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12.2 MP12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor23 MP
Processor2.26 GHz, Qualcomm Snapdragon 800, quad coreApple A14 Bionic, hexa coreSamsung Exynos 8890, octa coreApple A15 Bionic, hexa core1.6 GHz, 2.3 GHz, MediaTek helio P20, octa core
Selfiecamera
12 MP5 MP12 MP8 MP
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij3000 mAh2227 mAh3000 mAh2406 mAh2300 mAh

Volledige vergelijking LG G2 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de LG G2