Android 7.0 Nougat komt eerder dan verwacht


Niet september maar mogelijk al begin augustus, dat brengt Google mogelijk al de eerste versie van Nougat uit. Dat is de allernieuwste versie van Android. Samen met Nougat verwachten we ook een duo van Nexus-telefoons, ditmaal afkomstig van HTC.

Dat is tenminste de overtuiging van Evan Blass die wel vaker vooraf met correcte informatie kwam. Hij meent dat 5 augustus, ten tijde van de eerstvolgende Android security patch meteen ook Android 7.0 Nougat gelanceerd wordt. Doorgaans wordt tijdens deze introductie ook meteen de nieuwe generatie Nexus-telefoon onthuld. Ditmaal worden er twee verwacht afkomstig van HTC en die bekendstaan onder codenaam Sailfish en Marlin.

Blass heeft ook slecht nieuws, tenminste als je in bezit bent van een Nexus 5. Nougat wordt niet klaargestoomd voor hun telefoon en zij blijven dus zitten op Marshmallow. Een reden om meteen een nieuwe mobiel aan te schaffen is er ook niet meteen, security updates blijven nog wel even uitgerold worden. Intussen gaan er wat conflicterende geruchten over de nieuwste generatie Nexus-telefoons. Het gerucht eerst was dat naast het schermformaat en -resolutie er geen verschil zou zitten tussen beiden. Inmiddels is het geruchtencircuit daar nog niet zo zeker van. Zo zou de kleinste van het stel van plastic zijn vervaardigd terwijl de grotere Marlin juist van metaal is gemaakt. Mogelijk volgt daar dus snel duidelijkheid over.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel