Tele2 profiteert van succes sim only


Uit de kwartaalcijfers van Tele2 blijkt dat het van oorsprong Zweedse bedrijf flink profiteert van haar nieuwe sim only proposities. De cijfers worden ook positief beïnvloed door de iPhone zo staat te lezen in het kwartaalverslag.

Tele2 meldt dat de groei voornamelijk uit Nederland en Zweden komt. Tele2 Nederland heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in een eigen 4G-netwerk. Voorheen maakte het nog van het T-Mobile netwerk gebruik. Al die investeringen drukten wel op het resultaat. Dat werpt nu wel z'n vruchten af, het bedrijf zag het aantal klanten flink toenemen. Dat kwam voornamelijk dankzij de iPhone en haar nieuwe simonly abonnementen. Het bedrijf introduceerde begin dit jaar nieuwe bundels tot maar liefst 24 GB. Dit viel blijkbaar in de smaak bij klanten, het aantal nieuwe klanten verdubbelde in vergelijking met het eerste kwartaal.

Sim Only Tele2 vergelijking
Vergelijking sim only abonnementen

Een andere reden waarom de nieuwe abonnementen van Tele2 het goed doen is dat het Tele2-netwerk een steeds groter bereik kent. Het bereik binnenshuis zit op 81% terwijl de dekking buiten de grens van 97% doorbroken heeft. De concurrentie zit op 99%. Tele2 meldt eind juni 2016 een totaal van 932.000 mobiele gebruikers heeft. Als de groei doorzet dan valt te verwachten dat het eind 2015 / begin 2016 door de miljoen kanten gaat.

Populariteit simonly

Tele2 profiteert dus vooral van haar nieuwe simonly proposities. Sowieso is simonly een groeiende trend, ook bij andere aanbieders. Sinds december 2014 worden er zelfs meer simonly-abonnementen verkocht dan prepaid en abonnementen waarbij een telefoon zit, aldus het GfK. Dat komt vooral doordat de maandelijkse kosten lager zijn en dat mensen langer met hun huidige mobiele telefoon doen. Bovendien kiezen consumenten er vaker voor om een smartphone los aan te schaffen. Het aanbod van goedkope, kwalitatief goede smartphones is de afgelopen jaren enorm gestegen. Aanbieders zien ook deze trend en brengen steeds interessantere en goedkopere sim-only-abonnementen. Kijk hier voor een handig overzicht van sim only contracten. Een groot voordeel van sim only kan ook zijn dat je kunt kiezen voor een korte looptijd van een maand. Zo ben je nog flexibeler, bovendien kun je hier eenvoudig van bundel wisselen. Handig wanneer je ineens flink meer van plan bent te bellen. De kosten gaan dan ook meteen omlaag.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel