Corning introduceert selfie-valbestendig Gorilla Glass 5


Volgens Corning, de maker van het stevige Gorilla Glass, lopen we veel meer risico door alle selfies die we maken. Wie z'n smartphone op selfie-hoogte laat vallen krijgt vaak met een gebroken scherm te maken. Iets wat Gorilla Glass 5 nu tegengaat.

Telefoonschermen zijn de jaren door steeds steviger geworden. Ze beschermen ons al tegen krassen van bijvoorbeeld sleutels en sinds Gorilla Glass 4 beschermt het ook tegen valschade vanaf heuphoogte. Gorilla Glass 5 gaat daar een stap overheen en beschermt tegen valschade tussen heup- en schouderhoogte. De reden waarom voor die hoogte is gekozen is omdat we op die hoogte vaak foto's schieten. In Corning's testen maken ze nu ook gebruik van een ruwe harde ondergrond. Vorige versies werden vaak getest op een gladde ondergrond. Dat kwam vaak niet overeen met de werkelijkheid.

Dankzij die testen weten we dat van 80% van alle valpartijen op 1,6 meter hoogte het scherm het overleeft. Dat is 4x beter dan glas van de concurrentie, aldus Corning. De eerste Gorilla Glass 5-panelen kunnen we eind 2016 in onze telefoons verwachten. In het promotiefilmpje hierboven zien we veelvuldig een Samsung-telefoon terug. Het is daarom goed mogelijk dat Samsung één van de eerste fabrikanten is die Gorilla Glass 5 toepast. De eerste Samsug-telefoon die we verwachten is de Note 7, mogelijk heeft die dus de primeur. Samsung was ook de eerste fabrikant die de vorige generatie Gorilla Glass toepaste. Dat was destijds in de Galaxy Alpha.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel