Samsung Galaxy Alpha gebruikt als eerste Gorilla Glass 4


Nadat Corning Gorilla Glass 4 had aangekondigd is ook duidelijk welke telefoon dit extra hard glas als eerste krijgt; het is de Galaxy Alpha van Samsung. Dat is niet zonder reden gebeurd; de slanke Alpha heeft baat bij het extra dunne Gorilla Glass 4.

Corning kondigde het vernieuwde Gorilla Glass 4 vorige maand aan en het zou tot 2 maal steviger zijn dan z'n voorganger. Corning heeft vooral onderzocht hoe schermen breken als ze op harde ondergronden vallen. Het nieuwe Gorilla Glass 4 moet tot 80% van dit soort vallen overleven. En het eerste toestel waar we dat op mogen testen is de Galaxy Alpha van Samsung.

Samsung Galaxy Alpha hands on
De Galaxy Alpha is de eerste met Gorilla Glass 4

De Alpha is de eerste van een hele nieuwe lijn smartphones bij Samsung die gebruik maakt van een aluminium frame. De Galaxy Alpha moet hierdoor niet alleen steviger zijn, hij oogt ook meteen een stuk mooier. En de Samsung Galaxy Alpha is met 6,7 millimeter ook een stuk dunner dan we gewend zijn van Samsung. Dat Samsung de Alpha zo dun heeft kunnen krijgen komt mede door het slechts 0,4 millimeter 'dikke' Gorilla Glass 4. We vinden Gorilla Glass trouwens terug bij maar liefst 40 fabrikanten wereldwijd en het is inmiddels in meer dan 1.395 verschillende producten verwerkt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel