Corning's nieuwe Gorilla Glass 4 is 2x sterker en beter bestand tegen barsten


Hoe sterk Gorilla Glass ook is, wie een telefoon op een harde ondergrond laat vallen maakt nog steeds kans op een gebarsten scherm. Met het nieuwe Gorilla Glass 4 moet dat verleden tijd zijn, zo belooft fabrikant Corning.

We treffen Gorilla Glass aan in nagenoeg alle high-end telefoons om ons heen. Versie 3 van Gorilla Glass bracht ons betere bescherming tegen krassen en eventuele krassen zouden lastiger te zien zijn. Gorilla Glass 4 moet een einde maken aan het gebarsten telefoonscherm. Wie een telefoon in de juiste (of verkeerde) hoek laat vallen kan rekenen op een gebarsten display. Hinderlijk en erg zonde van je dure smartphone.

Corning heeft diverse tests gehouden waaruit blijkt dat het nieuwe Gorilla Glass 4 tot 80% van de vallen overleefd op harde ondergronden. Hiermee zou Gorilla Glass 4 maar liefst twee keer sterker zijn dan het vorige Gorilla Glass 3. Hiermee is Gorilla Glass een geduchte concurrent van het sterker geachte saffier wat Apple destijds voor de iPhone 6 in gedachten had. Saffier mag volgens Corning dan wel krasbestendiger zijn, maar onder druk en met een eventuele beschadiging is Gorilla Glass weer sterker.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 119,00 € 119,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel