Samsung kondigt metalen Galaxy Alpha aan


Samsung heeft zonder speciaal event de Galaxy Alpha aangekondigd met een metalen frame. Het is de eerste keer dat Samsung een Galaxy-telefoon uitbrengt die niet helemaal van plastic is. Hiermee slaat Samsung direct een nieuwe designinrichting in.

De Galaxy Alpha is met z'n 6,7 millimeter een uitzonderlijk dunne telefoon. Hierdoor heeft Samsung wel wat consessies moeten doen. Zo beschikt het 4,7 inch scherm over een resolutie niet groter dan HD, ontbreekt een geheugenkaartslot en komt de batterijcapaciteit uit op 1.860 mAh. Dat is vrijwel 1.000 mAh minder dan de Galaxy S5 en zelfs kleiner dan de 4,5 inch grote Galaxy S5 mini.

Samsung Galaxy Alpha colors
De Galaxy Alpha in verschillende kleuren

Toch is deze Alpha de toekomst en gaan we dit design nog vaker zien. Denk dan bijvoorbeeld aan de nog aan te kondigden Galaxy Note 4. Samsung denkt met de Galaxy Alpha een balans te hebben gevonden in design en functionaliteit. Het metalen frame moet robuustheid uitstralen en de achterkant moet dankzij zachte materialen en een licht reliëf lekker in de hand voelen. Er is een vingerafdrukscanner aanwezig, alsmede een 12 megapixel camera met een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Daarnaast ontbreken zaken als de Ultra-Power Saving Mode, S Health en Private Mode niet.

September in de winkel

Samsung wil de Galaxy Alpha vanaf september in de winkels hebben in de uitvoeringen Charcoal Black, Dazzling White, Frosted Gold, Sleek Silver en Scuba Blue. Verwacht de eerste prijzen zo rond de 599 euro.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Alpha

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Alpha


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel