“Samsung Galaxy Alpha krijgt 720p-scherm”


Het Android-toestel van Samsung dat het over enige tijd moet opnemen tegen de iPhone 6 van Apple krijgt een resolutie mee van 1280 bij 720 pixels. Deze HD-resolutie lijkt daarmee minder hoog dan Apple wil toepassen in de iPhone 6.

Volgens het laatste gerucht is het beeldscherm van de Galaxy Alpha 4,8 inch groot. Met een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels komen we dan uit op een PPI van 305. Het 4,7 inch grote scherm van de iPhone 6 met z'n verwachte resolutie van 1704 x 960 zou een PPI krijgen van 416. Op het gebied van scherpte gaat Samsung het dus niet winnen van Apple. Al beweert Apple dat schermen met een pixeldichtheid hoger dan 300 PPI niet meer waar te nemen is (Retina). Samsung kan dus altijd nog dat excuus gebruiken.

Samsung Galaxy Alpha screen resolution

Een ander nieuw gerucht is dat de Galaxy Alpha wordt uitgerust met 32 GB aan geheugen dat niet uitbreidbaar is. Samsung ruste in het verleden nagenoeg altijd telefoons uit met een geheugenkaartslot. Overigens komt een HD-resolutie overeen met eerdere geruchten dat de Galaxy Alpha zou zijn uitgerust met hetzelfde scherm als de Galaxy S III. Hopelijk wordt hier niet het HD Super AMOLED-paneel bedoelt, daar waren we geen fan van.

Bron: Sammobile.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel