Firmware Update Friday - Week 31


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de HTC One mini, de Huawei Ascend P7 en de Nokia X, X+ en XL.

HTC One mini - Sense 6

Maar we beginnen deze week met de HTC One mini. Het is niet HTC's nieuwste dus het is extra goed te vernemen dat het toestel nog steeds op updates getrakteerd wordt. Het gaat om deze update niet om een nieuwe Android-versie, deze update staat in het teken van Sense 6. Hiermee krijg je volgens HTC verbeteringen aan de batterij, het systeem, de galerij en de camera, kun je kiezen uit kleurthema's en is er net als de nieuwere HTC's nu BlinkFeed. De update moet inmiddels beschikbaar zijn voor alle Nederlandse modellen.

Huawei Ascend P7 - L10V100R001C00B126

Update-nieuws van de Ascend P7 komt vanuit het oosten. In Duitsland is Huawei namelijk gestart met de uitrol van een nieuwe firmware voor de P7. Het gaat naar verluidt om een onderhoudsupdate met slechts kleine wijzigingen. Er wordt uiteindelijk niets veranderd aan de Android-update, die blijft op 4.4.2 en ook de Emotion-versie blijft gewoon op 2.3 staan. Toch zal het geen kwaad kunnen de update uit te voeren mocht hij via het toestel aangeboden worden.

Nokia X, X+, XL - X Software Platform 1.2

Microsoft mag dan wel gestopt zijn met het uitbrengen van nieuwe Android-modellen, blijkbaar hadden ze deze update voor de oude(re) X, X+ en XL nog in het vat zitten. Nokia bracht diens opvolgers uit met versie 2.0 van het X Software Platform, een versie die de eerste modellen hardwarematig niet kunnen draaien. Om die toch tegemoet te komen krijgen ze nu versie 1.2 die toch een deel van de functionaliteiten van 2.0 bevat. Zo is er een nieuwe app switcher zodat je met slechts één klik kunt wisselen tussen actieve en gesloten apps. Ook is er een widget bijgekomen voor Outlook, OneNote en de kalender. En is er tot slot gewerkt aan de algemene stabiliteit en snelheid. Al met al een mooie update dus die met 100 MB groot het best via WiFi te downloaden is.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel