Qualcomm komt met 10% snellere Snapdragon 821


De processors van Qualcomm zitten in vrijwel alle populaire mobiele telefoons. Ze zorgen ervoor dat ze soepel en snel draaien. Genoeg reden dus om alle aankondigingen uiterst serieus te nemen. Zo ook die van de Snapdragon 821.

Het vorige topmodel, de Snapdragon 820 treffen we in veel vlaggenschepen aan. Denk aan sommige uitvoeringen van de Samsung Galaxy S7 edge, de LG G5 en de HTC 10. De chip heeft nu een opvolger, in de vorm van de Snapdragon 821. Gelet op de minieme ophoging gaat het om een kleine update. Dat klopt ook want veel van de eigenschappen van de 820 blijven gewoon gelijk. Denk aan de 4G-modem. Grootste verschil is echter de geringe snelheidswinst van 10 procent.

Qualcomm Snapdragon 821
Binnenkort in jouw mobiel?

Dat komt mede omdat de Snapdragon 821 tot maximaal 2,4 GHz geklokt mag worden. De Snapdragon 820 bleef steken op 2,15 GHz. Dat wil niet zeggen dat alle telefoons met een 821 op die snelheid gaan draaien, fabrikanten kunnen er altijd nog voor een lagere snelheid kiezen om de batterij te sparen. Ondanks de geringe verschillen zullen we deze chipset toch in high-end smartphones uit de tweede helft van 2016 aantreffen. Onduidelijk is nog precies welke al heeft het geruchtencircuit al wel de volgende Nexus-telefoon in gedachten. Verwacht binnenkort dus voldoende aankondigingen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel