Winstcijfers Samsung profiteren van succes Galaxy S7/S7 edge


Samsung voorziet over het afgelopen kwartaal een flinke winststijging dankzij de bloeiende verkoop van de Galaxy S7 en S7 edge. Na twee magere jaren zou die voor het eerst weer hoger zijn.

Die winstsprong kunnen we nagenoeg geheel op conto schrijven van de Galaxy S7 en de S7 edge. Het vlaggenschip-duo ging naar verwachting al 26 miljoen keer over de toonbank. De verkoop van mobieltjes zou naar verluidt verantwoordelijk zijn voor bijna de helft van alle winst die daarmee voor afgelopen kwartaal uitkwam op 7 miljard dollar. De cijfers zijn nog niet definitief en moeten nog worden goedgekeurd.

Samsung Galaxy S7 edge Onyx Black in doos
Hiervan gingen dus al 26 miljoen van over de toonbank

Met de S7 en S7 edge bouwde Samsung voort op de generatie van vorig jaar al bracht het wel de geheugenkaart terug en werd de behuizing waterdicht. Ook werd het edge-model groter zodat er wat te kiezen viel. De modellen worden gezien als één van de beste high-end smartphones van dit moment. Tegelijk hebben veel andere concurrenten het moeilijk, met name LG, HTC en Sony waar de verkopen tegenvallen. Voor de rest van 2016 heeft Samsung mogelijk nog een verrassing in petto. De Galaxy Note 7 moet nog uitkomen en ook die zal de winst vermoedelijk gaan stuwen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7 edge
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel