Samsung boekt flinke omzetstijging door verkoop Galaxy S7


Samsung heeft over het afgelopen kwartaal een hogere omzet geboekt dan werd voorspeld. De goede resultaten kwamen deels door de vroege verkoop van de Galaxy S7 en S7 edge.

De mobiele tak van Samsung deed het zelfs 42% beter dan dezelfde periode vorig jaar. Dat is ergens ook niet zo gek want de Galaxy S7 kwam een maandje eerder uit dan de S6 dus is het momenteel appels en peren vergelijken. Toch lijkt Samsung het met de S7 en S7 edge aardig te doen, of in ieder geval beter dan vorig jaar met de S6. Samsung bracht aloude features terug zoals de geheugenkaartslot terwijl het de behuizing dit jaar waterdicht maakte.

Samsung Galaxy S7 edge
Meer geld in het laatje door vroege verkrijgbaarheid S7

Samsung maakt meer dan alleen smartphones en ook elders ging het niet onaardig. De winst steeg 12 procent en ook de omzet ging 6 procent omhoog. Concurrent Apple boekte over afgelopen kwartaal juist lagere cijfers, iets wat we in 13 jaar niet eerder hebben gezien. Ook concurrenten Sony en LG ging het niet veel beter. Sony verscheepte maar liefst de helft minder Xperia-telefoons dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Bij LG wist de G5 het tij niet te keren. Het bedrijf verkocht 12 procent minder smartphones. De smartphonemarkt zit momenteel redelijk in het slop. Vrijwel iedereen heeft last van opkomende Chinese merken die voor dumpprijzen toch redelijk premium smartphones aanbieden. Het zijn dan met name merken zoals Huawei, OPPO en vivo die het momenteel wel goed doen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
White Refurbished
€ 209,00 € 209,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7 edge
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 229,00 € 229,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel