Apple rapporteert eerste daling in iPhone-verkopen ooit


De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Nee we hebben het niet over Koningsdag 2016 maar over de kwartaalcijfers van Apple. Het bedrijf rapporteert namelijk voor het eerst lagere verkoopcijfers van haar iPhone-melkkoe.

Sinds het uitkomen van de iPhone in 2007 wisten we één ding zeker: kwartaal-op-kwartaal-verkopen zullen hoger uitvallen. Aan dat gegeven komt nu dus een einde want afgelopen kwartaal verkocht Apple 16% minder iPhones dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. De lagere verkoop van telefoons is meteen terug te zien in de omzet, die daalde 13%. Apple verkocht vooral in China minder telefoons, daar ging de verkoop 26% naar beneden. Het bedrijf ondervindt daar hevige concurrentie van met name Chinese merken.

Apple iPhones
Hier verkocht Apple er dus net iets minder van

In de nu vrijgegeven cijfers zijn de verkopen van de onlangs uitgebrachte iPhone SE nog niet meegenomen. Met het nieuwe 4-inch model wil Apple vooral oudere klanten aanspreken die sinds de iPhone 5s nog geen nieuw model hebben gekocht. Eind dit jaar wordt de nieuwe iPhone 7 verwacht maar het valt nog te bezien of die de ingezette dalende trend kan doorbreken. Mogelijk zal Apple op zoek moeten naar een nieuwe strategie en dat heeft mogelijk consequenties voor de -S iPhone-lijn. Geruchten daarover zijn inmiddels al zo sterk dat wordt betwijfeld of Apple met een iPhone 7s komt en niet meteen met een iPhone 8. Ondanks dalende verkopen verdiende Apple nog steeds enorm veel geld. Het kon bijna 9,3 miljard euro op haar bankrekening bijschrijven.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Black
€ 309,95 € 309,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel