Huawei brengt metalen Honor 5C uit voor betaalbare prijs


Huawei heeft zojuist de Honor 5C uitgebracht. Het gaat om een grotendeels metalen telefoon met krachtige processor en een vingerafdrukscanner. Op zich niets bijzonders behalve dan de opvallend lage prijs.

Van de Honor 5C komt naast een 3G ook een 4G-uitvoering uit. Die laatste moet omgerekend iets meer dan 135 euro kosten. Dat is natuurlijk geen geld voor een grotendeels metalen telefoon met vingerafdrukscanner en octacore-processor. Toch is het nog allesbehalve zeker dat Huawei de Honor 5C ook naar Europa brengt, vooralsnog zul je dus moeten afreizen naar China voor een exemplaar.

Honor 5C goudkleurig
De variant die hier uitkomt kent echter geen vingerafdrukscanner

Qua specificaties valt het te hopen dat de Honor 5C hier wel uitkomt. Er is namelijk gekozen voor een 5,2 inch groot IPS-scherm met keurige Full HD-resolutie, een 13 megapixel hoofdcamera en 8 megapixel selfiecam. Binnenin zit een Kirin 650 van Huawei waarvan de ene helft op 1,7 GHz draait en de andere op maximaal 2 GHz. Deze chipset kan gebruikmaken van 2 GB aan werkgeheugen. Het geheel wordt aangestuurd door Android 6.0 Marshmallow met daarbovenop Huawei's eigen EMUI-schil (versie 4.1). Zoals gezegd gaat de Honor 5C vooralsnog eerst alleen in China in de verkoop en dat zal vanaf 5 mei gebeuren. Beschikbare kleuren zijn grijs, zilver en goud.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel