HTC One M9 (Prime Camera Edition) officieel in Nederland uitgebracht


Net als in buurland Duitsland krijgen ook wij een nieuwe uitvoering van de One M9. Deze M9 (Prime Camera Edition) krijgt naast een MediaTek-processor en een nieuw type camera ook een voordeliger prijskaartje mee. En toch is het niet genoeg.

Nadat hij al eerder in een webshop opdook heeft HTC de One M9 Prime Camera Edition nu ook officieel in Nederland aangekondigd. Het toestel met z'n MediaTek helio X10-processor beschikt over een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Voor een toestel dat HTC in de markt zet als camera-telefoon is het ietwat teleurstellend dat hij geen 4K-video ondersteunt.

HTC One M9 Prime Camera Edition Gunmetal Grey achter- en voorkant
Lelijk is hij niet; de M9 (Prime Camera Edition)

Onlangs nog bracht HTC de HTC 10 uit als opvolger van de One M9. Kijk je echter naar deze M9 Prime Camera Edition dan zou je zeggen dat hij de ware opvolger is. We zien een gelijkende metalen behuizing en ook de stereo BoomSound-speakers voorop zijn identiek. Het toestel schiet zelfs foto's in RAW-formaat voor extra mogelijkheden. Daar komt bovenop dat de f/2.0-lens van de M9 Prime Camera Edition nog meer licht opvangt en daardoor heldere en scherpere foto's kan nemen. Voorop zit een UltraPixel-camera. HTC gebruikt deze benaming voor een camerasensor die extra veel licht kan opvangen. In het geval van de HTC One M9 Prime Camera Edition bedraagt dat zelfs 300% meer.

Duurdere concurrent van de oorspronkelijke M9

Het toestel draait Android met daarbovenop HTC Sense 7 met diverse opties om hem te personaliseren. De HTC One M9 (Prime Camera Edition) zal in de kleur Gunmetal Grey vanaf 2 mei in Nederland verkrijgbaar zijn voor een bedrag van 449 euro. Dat klinkt een goede deal maar bedenk dan wel dat de oorspronkelijke One M9 inmiddels al voor minder geld verkrijgbaar is en over gemiddeld genomen betere specs beschikt. Speciaal voor de gelegenheid komt er een aparte Dot View-cover uit die naast de nodige bescherming ook notificaties van het scherm kan blijven weergeven.


Prijsvergelijker HTC One M9 Prime Camera Edition

Toon alle aanbiedingen van de HTC One M9 Prime Camera Edition


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel