Huawei lijkt laatste hand te leggen aan Honor 5C


Honor lijkt binnenkort met de 5C te komen. Afbeeldingen en specificaties van het toestel hebben het internet bereikt. Daaruit blijkt dat de 5C geen onaardige smartphone gaat worden, een telefoon die we mogelijk eind april mogen begroeten.

Laten we beginnen met het opsommen van de specificaties. De Honor 5C krijgt volgens de geruchten een 5,2 inch Full HD-scherm, een 13 megapixel camera met 8 megapixel selfiecamera en een vingerafdrukscanner achterop. Het toestel wordt aangedreven door een Kirin 650-processor die door Huawei gemaakt wordt. Deze chipset telt acht kernen en heeft de beschikking over 2 GB aan werkgeheugen en een flinke batterij van 2.900 mAh groot. Al met al geen onaardige specificaties. Vooral als je bedenkt dat er nog een uitgebreidere versie komt.

Honor 5C
Binnenkort in de winkels?

Want de bron spreekt ook over een versie met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslag. De eenvoudiger versie zit op de helft daarvan. Alhoewel de bron nergens spreek over een geheugenkaartslot gaan we er wel vanuit dat je zelf geheugen kunt bijplaatsen. Aan de foto's te zien krijgt de Honor 5C een metalen behuizing mee. Hierdoor ontstaat het vermoeden dat de batterij vastzit in het toestel. Qua prijs durven we ook al een voorzichtige voorspelling te doen. Verwacht een bedrag van rond de 200 euro mocht Huawei besluiten hier de Honor 5C uit te brengen. Toch moeten we nog maar zien of dat gebeurt, Honor bracht hier de Honor 4C immers ook nooit uit. Een mogelijk aankondigingsdatum die genoemd wordt is 28 april. We wachten het af.

(via)Praat mee over dit artikel