4 redenen om je Samsung Galaxy S6 in te ruilen voor een S7

· 2 reacties


Hier op NieuweMobiel.NL zijn we vaak idolaat van nieuwe telefoons. Dat wil niet meteen zeggen dat we de oudere helemaal vergeten zijn maar dat we wel een lichte voorkeur hebben voor alles wat nieuw is. Ditmaal vergelijken we de S7 tegen z'n voorganger.

Bij Samsung hebben ze nog wel eens de neiging om nieuwe telefoons iets te grondig te updaten waardoor een opvolger nauwelijks nog lijkt op z'n voorganger. Bij de Galaxy S7 lijken ze dat voor het eerst anders te hebben gedaan. Deze lijkt onmiskenbaar als opvolger van de S6. Toch zijn er verschillen en de grootste vier proberen we hier uit te leggen.

Samsung Galaxy S7 Always-on scherm

1. Always on scherm

Eén van de leukste veranderingen vinden we zelf het altijd-aan-scherm (AOD). Vraag jezelf eens af hoe vaak je je telefoon aan doet om alleen even te kijken hoe laat het is of om te zien of je gemiste oproepen of berichtjes hebt. Bij al die keren moet het scherm helemaal aan en moet het toestel volledig ontwaken. Dat kost relatief veel energie en als we van iets niet genoeg kunnen hebben is het batterijvermogen. Nu klinkt het tegenstrijdig om een scherm te hebben dat altijd aan is maar doordat Samsung bij de S7 gebruik maakt van een AMOLED-scherm hoeft alleen het deel van het scherm aan dat informatie toont. Dat kost minder energie dan telkens helemaal aan te hoeven. Zo bespaar je op een slimme manier energie en je hebt er ook nog wat aan!

2. Waterdicht

De Samsung Galaxy S6 was in tegenstelling tot z'n voorganger niet meer waterdicht, iets wat Samsung heeft opgelost bij de S7. Toch heeft deze in tegenstelling tot de S5 geen vervelende klepjes of overdreven groot uiterlijk. De Samsung Galaxy S7 is elegant, grotendeels van glas en beschikt niet over klepjes die je telkens hoeft te openen en sluiten om hem op te laden. Voordeel is ook dat je niet meer kunt vergeten hem goed te sluiten.

Samsung Galaxy S7 waterdicht

Doordat Samsung de S7 een IP-rating van IP68 meegeeft is hij naast waterbestendig ook bestand tegen stof en vuil. Deze code garandeert een juiste werking na 30 minuten in 1,5 meter water en een volledige bescherming tegen stof. Bedenk alleen wel dat het toestel niet volledig bestand is tegen valschade. Wel is zowel het scherm als de achterkant beschermd met Gorilla Glass 4 dat net iets beter bestand is tegen vallen.

3. Zelf geheugen uitbreiden

Bij de Samsung Galaxy S6 moest je vooraf goed nadenken hoeveel geheugen je ging gebruiken. Best lastig want je weet vooraf nooit hoeveel foto's en video's je gaat schieten en welke apps je gaat installeren. Ook vervelend is dat het van oudsher altijd mogelijk was om bij Samsung-telefoons zelf geheugen uit te kunnen breiden. Bij de Galaxy S7 is het gelukkig weer zelf mogelijk om later altijd nog geheugen bij te prikken. Er is namelijk weer een geheugenkaartslot aanwezig. Je hoeft dus nooit meer foto's weg te gooien of apps te verwijderen als je telefoon volraakt.

Samsung Galaxy S7 geheugenkaart

4. Betere camera

Kunnen we tot slot in deze vergelijking niet om de nieuwe camera heen. De camera in de Galaxy S6 was wat ons betreft al erg goed, vooral in situaties met weinig licht. Samsung heeft voor zichzelf de lat dus erg hoog gelegd. In de S7 zijn de zaken weer net iets verbeterd. Met een nieuwe lichtgevoelige lens van f/1.7 en pixels van 1,4 µm ziet de Samsung Galaxy S7 in het donker bijna meer dan het menselijk oog. Niet alleen ziet hij meer hij stelt ook sneller scherp dankzij de Dual Pixel-techniek. Hierbij werkt iedere pixel mee om beelden scherp te krijgen.

Samsung Galaxy S7 camera

Handig zijn ook de nieuwe functies waarmee de camera is uitgerust. Zo kun je nu bewegende panorama's vastleggen (motion panorama) waarmee geheel nieuwe mogelijkheden ontstaan. Gebruik ook zeker eens de Hyperlapse-functie waarmee je video's versneld en vloeiend kunt afspelen. Deze zogenaamde vDIS of digitale beeldstabilisatie voor video levert vrij spectaculaire beelden of waarmee je vrienden en familie positief mee kunt verrassen. Tot slot steekt de cameramodule net iets minder uit waardoor hij, qua uiterlijk althans, minder snel opvalt.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
White Refurbished
€ 209,00 € 209,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel