HTC 10 lijkt problemen te hebben met andere opladers


USB Type-C zou ons leven makkelijker moeten maken. Het maakt bij deze nieuwe kabel namelijk niet uit hoe je hem erin steekt, hij past altijd. Toch is het oppassen geblazen met deze nieuwe kabel zo blijkt maar weer eens bij de HTC 10.

Iemand probeerde namelijk z'n HTC 10 op te laden met de oplader van de Google Pixel C. Beiden maken gebruik van een USB Type-C aansluiting en de oplader zou in theorie uitwisselbaar moeten zijn. Ondanks dit werd de HTC 10 onwenselijk heet waarna deze ophield met werken. Mogelijk komt dit doordat HTC zich niet strikt houdt aan de specificaties van Qualcomm QuickCharge 3.0 waarmee de batterij snel opgeladen kan worden. Vreemd genoeg geeft de HTC 10 wel een melding wanneer er gebruik wordt gemaakt van een niet compatible oplader, maar mogelijk laadt het toestel desondanks wel op.

HTC 10 oplader waarschuwing

HTC laat weten aan te raden om de 10 op te laden met de oplader die in de doos zit. Ook een QuickCharge 3.0 oplader van een "gerenommeerd merk" volstaat. Nu valt Google wat ons betreft in die laatste categorie dus mogelijk is er wat anders aan de hand. De Pixel C-oplader is een 60 Watt lader van 20 Volt. Quick Charge 3.0 voor telefoons kan maximaal 5V aan dus mogelijk ligt het daar aan. Hoe het ook zij, het blijft oppassen geblazen met welke oplader je je telefoon oplaadt. De kabel zegt in deze weinig.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel