Grijze HTC 10 vanaf vandaag in de winkel


Fans van de HTC 10 hoeven niet langer te wachten; de grijze uitvoering (Carbon Grey) ligt vanaf vandaag in de Nederlandse winkels. Wie z'n oog heeft laten vallen op de zilveren of gouden uitvoering moet nog even geduld hebben.

HTC bracht de HTC 10 nog deze maand uit en de eerste exemplaren bereiken dus nu al de winkel. Het gaat zoals gezegd om de Carbon Grey-uitvoering die donkergrijs van kleur is. De overige uitvoeringen Glacier Silver (zilver) en Topaz Gold (goud) volgen pas ergens begin mei. De tevens aangekondigde rode uitvoering (Camellia Red) komt vooralsnog niet hier naartoe. HTC introduceerde met de 10 naast een nieuw vlaggenschip ook een voor het eerst in jaren gewijzigd ontwerp.

HTC 10 Carbon Grey
HTC 10 in het donkergrijs

Dat ontwerp is deels gebaseerd op de One A9 die in 2015 al werd aangekondigd. Zo treffen we ook bij de HTC 10 aan de voorzijde een vingerafdrukscanner. Om dit te realiseren verdween de stereo BoomSound-speaker. Toch heeft HTC ook dit jaar weer hoog ingezet op geluid. Zo kan de luidspreker die normaal gesproken gebruikt wordt voor het telefoneren ingezet worden voor de hogere tonen waarmee het dus een tweeter wordt. Andere speerpunten van de 10 zijn een verbeterde camera, een uitgeklede Android-interface, een nieuw hoge resolutie schermpaneel en natuurlijk het vernieuwde uiterlijk. Ditmaal wederom volledig van metaal maar wel flink anders dan de One M9 die hij moet opvolgen. De afgelopen jaren kreeg HTC vaak kritiek dat vlaggenschepen sterk op hun voorgangers leken, zowel qua uiterlijk als qua functionaliteit. Als gevolg hiervan kreeg de HTC 10 een nieuwe naam en maakt hij geen deel uit van de One-familie. Het toestel kost op moment van schrijven los maar liefst 749 euro waarmee hij duurder is dan concurrerende modellen. In combinatie met 2-jarig abonnement hoef je al vanaf 36 euro per maand niets bij te betalen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel