Verkoop van Microsoft Lumia-telefoons vorig kwartaal ingestort


Microsoft geeft momenteel bijzonder weinig aandacht aan haar telefoontak en dat is terug te zien in de cijfers. Hieruit blijkt dat het softwarebedrijf maar liefst 73 procent minder Lumia-toestellen heeft verkocht dan over dezelfde periode vorig jaar.

De omzet die Microsoft haalde uit de Lumia-tak bedroeg hierdoor 46 procent minder. In totaal verkocht het 2,3 miljoen Lumia-toestellen. Ook verontrustend is dat Microsoft nog veel onverkochte exemplaren op de plank heeft liggen. Als dat om modellen zoals de Lumia 950 en 950 XL gaat dan kan dat nog wel eens een flinke kostenpost worden. Dat zijn namelijk niet de voordeligste telefoons. Het bedrijf kondigde eerder al een herziene telefoonstrategie aan. Minder modellen en minder snelle updates. Consumenten hebben de boodschap gekregen en laten het nu dus massaal afweten.

Lumia straatbeeld
De Lumia-telefoons zijn bijna helemaal uit het straatbeeld verdwenen

Reden voor Microsoft om weinig aandacht te geven aan Windows 10 Mobile is het geringe marktaandeel wat ze hebben; momenteel minder dan 2 procent. Toch zijn ze hiermee de op twee na grootste speler in de mobiele markt. Het verschil met iOS van Apple en Android van Google is echter immens en nagenoeg niet meer in te halen. Eerder gaf Microsoft al aan pas weer nieuwe stappen te zetten als het daar aanleiding voor zag. Er waren ook nog positieve zaken te melden, zo steeg de verkoop van Surface-tablets sterk. Mogelijk zal komend jaar de telefoontak van Lumia overgaan naar Surface waardoor we eindelijk afscheid kunnen nemen van de goedkoop ogende plastic Lumia's.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel