Microsoft: Windows 10 Mobile dit jaar geen prioriteit voor ons


Microsoft laat er geen gras overeen groeien. Tijdens het jaarlijkse Build-event maakte de softwaregigant bekend dit jaar geen prioriteit te geven aan de mobiele versie van Windows 10. Of dat ook betekent dat er geen toestellen moet nog blijken.

Windows 10 voor telefoons heeft niet erg veel marktaandeel en dus is het niet gek dat ze er bij Microsoft weinig aandacht aan geven. Dood is het platform echter niet maar het staat niet hoog op het prioriteitenlijstje van Microsoft dit jaar. Wil Microsoft veel mobiele gebruikers bereiken dan is Windows 10 Mobile niet de manier zo erkende Windows-baas Terry Myerson tegenover The Verge.

Windows-baas Terry Myerson
Windows-baas Myerson laat z'n team dit jaar niet focussen op mobiel

Deze strategie laat nogal te wensen over voor toekomstige Windows-telefoons. Onduidelijk is of er überhaupt nieuwe modellen uitkomen in 2016. Op zich staat er niets in de weg om nieuwe toestellen uit te brengen met de huidige versie van Windows 10 Mobile. Die zullen dan de toegevoegde waarde dan moeten hebben van nieuwe hardware-mogelijkheden. Nieuwe functies worden dan niet verwacht. Dat zal voor sommige fans teleurstellend zijn, er is namelijk nog veel winst te behalen voor het platform. Vooral nu de concurrentie niet stil zit en Android en iOS wel ieder jaar braaf talloze functies erbij krijgen.Praat mee over dit artikel