Cortana kan straks Android-notificaties op PC weergeven


Microsoft heeft tijdens haar Build-event duidelijk gemaakt dat Cortana, de spraakgestuurde en virtuele assistent, binnenkort notificaties van Android kan tonen in Windows 10. De assistent kan zelfs antwoorden op notificaties vanaf de PC.

De aangekondigde dienst doet ons sterk denken aan Pushbullet; een dienst waarbij je Android-notificaties kan tonen op verschillende apparaten en ook vandaar kan reageren. Microsoft wil deze functionaliteit ook inbouwen in Cortana en ontwikkelaars daar toegang tot geven dankzij het vrijgeven van diverse API's. De stap is vrij opmerkelijk omdat Microsoft zelf ook een eigen mobiel platform heeft; Windows 10 Mobile. Toch is het kenmerkend voor het Microsoft van nu dat meer en meer ondersteuning inbouwt voor concurrerende platformen.

Hi I'm Cortana

Volgens Microsoft moet Cortana naast notificaties ook binnenkomende sms'berichten doorsturen naar de desktop. Handig is dat Cortana ook kan reageren op deze berichten. Het lijkt vooralsnog alleen om Android-telefoons te gaan, er werd geen melding gemaakt van iPhones. Ondersteuning daarvoor lijkt ook niet erg waarschijnlijk omdat er verregaande ondersteuning van Apple nodig is om een soortgelijke dienst te maken. Cortana's nieuwe trucje laat trouwens nog wel even op zich wachten. De functie zal onderdeel uitmaken van de Windows 10 Anniversary-update die pas komende zomer verwacht wordt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel