WhatsApp stopt ondersteuning BlackBerry, Symbian en S40


Slecht nieuws voor wie nog een BlackBerry-telefoon heeft of een oude Nokia: WhatsApp stopt met de ondersteuning van oudere besturingssystemen. Gebruikers hebben nog tot eind 2016 om over te stappen op een nieuwe Android, iPhone of Windows-telefoon.

Vooral gebruikers met een BlackBerry en eenvoudige Nokia-telefoons lijken gedupeerd. Daar zullen namelijk nog de meeste actieve gebruikers van zijn. Zelfs nieuwe BlackBerry's met OS 10 kunnen straks niet meer 'appen'. De blogpost waarin WhatsApp haar bedoelingen uit de doeken doet laat in het midden of de app straks niet meer werkt of dat er simpelweg geen updates meer uitkomen.

WhatsApp voor Windows, Android en iOS
Dit zijn vanaf 2017 de belangrijkste platformen voor WhatsApp

Naast BlackBerry en S40 stopt WhatsApp ook de ondersteuning van Symbian S60, Android 2.1, Android 2.2 en Windows Phone 7.1. WhatsApp raadt gebruikers daarvan aan te upgraden naar een nieuwere versie van Android, iOS of Windows Phone/Windows 10 Mobile. Zij hebben nog tot 2017 de mogelijkheid dat te doen. Pas eind 2016 staakt WhatsApp de ondersteuning. WhatsApp werd in 2014 overgenomen door Facebook en sindsdien probeert het hard om winstgevend te worden. Het in stand houden van sterk verouderde platformen hielp hier niet in. Door alleen de nieuwste versies van iOS, Android en Windows te ondersteunen kan WhatsApp 99,5% van alle vandaag verkochte apparaten ondersteunen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel