Iedere Android-gebruiker kan nu bellen via WhatsApp

· 5 reacties


WhatsApp heeft voor iedere Android-gebruiker de mogelijk aangezet om onderling te kunnen bellen. Voor iPhone-gebruikers geldt dat ze nog even geduld moeten hebben.

Telecomproviders zullen deze ontwikkeling met argusogen gaan volgen. Telefoongesprekken worden dan namelijk via het internet afgewikkeld en niet via het spraak-netwerk van de operators. Een minuut bellen met WhatsApp gaat dus niet af van het aantal belminuten van je abonnement maar wordt als data verstuurd. Een minuutje bellen via WhatsApp kost ongeveer 0,50 MB aan data.

WhatsApp call

Opvallend is dat er niets op de blog van WhatsApp te lezen is over deze nieuwe functionaliteit. Het bedrijf bracht de laatste tijd wel vaker nieuwe functies naar haar messaging-dienst maar ditmaal kiezen ze ervoor om de uitrol stilletjes te laten verlopen. Mogelijk wil men eerst de dienst grondig stresstesten. Voorwaarde om iemand te kunnen bellen is dat zowel de bellende als ontvangende partij de nieuwste Android-versie gedownload en geïnstalleerd moet hebben (versie 2.12.5).

Gebeld worden kan geld kosten

Alhoewel telefoneren via WhatsApp voordeliger kan zijn voor de bellende partij, hoeft dat niet op te gaan voor de ontvangende partij. Gebeld worden via de normale weg kost in de meeste gevallen niets, maar via WhatsApp kost je dat toch data. Zit je niet thuis op een WiFi-netwerk dan kan kost het je data op je internetbundel. Zit je niet in Nederland dan gelden de roamingtarieven wat dan al snel in de papieren kan lopen. Enige alertheid is dus geboden.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel