LG toont alvast beeldscherm van vermoedelijke G4


LG heeft vandaag een nieuw type display voor telefoons aangekondigd. We gaan er vanuit dat dit paneel terecht komt in de LG G4 die eind april aangekondigd wordt. Bijzonder aan het scherm is het hoge aantal kleuren dat het kan weergeven.

Het scherm meet 5,5 in diameter, net als de huidige LG G3. Ook van de G4 werd gezegd dat die over hetzelfde formaat beschikt, iets wat nu lijkt te zijn bevestigd. Ook de resolutie blijft gelijk op 2.560 bij 1.440 pixels. In de volksmond noemen we dat Quad HD. Wel gaat het aantal kleuren dat het display kan weergeven flink omhoog. De kleurengamma komt uit op 120 procent dankzij het toepassen van een blauwe subpixel.

LG G4 Quad HD display

Ook het contrast gaat met een indrukwekkende 50 procent omhoog terwijl het verbruik met 30 procent is afgenomen. Dit gaan we dan ook terugzien in de accuduur van de G4. Tot slot slaat LG zich nog op de borst vanwege de Advanced In-Cell Touch-techniek. Dat verwerkt zelfs invoer als het scherm nat is. Normaliter werkt een touchscreen minder goed als er waterdruppels op zitten. LG brengt de vernieuwde G4 op 28 april uit tijdens een speciaal event. We horen er dan ongetwijfeld meer over.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel