Android 5.1 komt voor het eerst voor in de distributiecijfers


Google houdt al een tijdje bij welke Android-versie er allemaal met haar Play Store-winkel verbinding maakt. Zo krijgen ze inzicht hoe groot welke versie precies is. Naast een groei van 5.0 Lollipop zien we daarin voor het eerst Android 5.1 terug.

Opvallend want Android 5.1 is nog niet zo heel lang uit en bovendien hebben nog heel weinig fabrikanten deze update voor hun toestellen aangeboden. Het zijn vooral de Google Play Edition-modellen en natuurlijk de Nexus-telefoons zoals de Nexus 5 die de update inmiddels hebben gekregen. Ondanks dat gegeven draait nu al 0,4% van alle actieve Android-apparaten de 5.1 versie.

Android Market Stats april 2015

Als we daarbij versie 5.0 optellen dan draait nu in totaal 5,4% Android Lollipop. Ook het aandeel KitKat groeide naar 41,4%. Waar winnaars zijn zijn ook verliezers en die vinden we vooral bij Jelly Bean en Ice Cream Sandwich. De eerste daalde met 1,9 procentpunt en de laatste met 0,2 punt. Geinig weetje; het aandeel Android-apparaten dat het verouderde Ice Cream Sandwich uit 2011 werd uitgebracht is nog altijd groter dan het aandeel Lollipop; 5,7 tegen 5,4%. Dat zal de komende weken en maanden nog wel veranderen als meer toestellen een update naar Lollipop krijgen.


Prijsvergelijker Google Nexus 5

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel