“WhatsApp slecht voor de rug”


Nadat eerder al bleek dat WhatsApp slecht voor je huwelijk kan zijn leren we vandaag dat ook je rug niet blij wordt van al dat ‘ge-app’. Uit een studie blijkt dat het schuin houden van het hoofd een extra belasting van 25 kilo op je rug is.

Je ziet ze dagelijks tegenkomen; mensen die gebukt zijn in hun telefoon. Niet alleen letten ze daardoor niet op hun omgeving wat dan weer gevaar oplevert, het blijkt ook een flinke belasting voor je wervelkolom. Het schuin houden van je hoofd in een hoek van 45 graden levert maar ruim 22 kilo extra belasting op. Wie tot 60 graden in z'n telefoon gebogen zit komt zelfs uit op ruim 27 kilogram. Het gevaar schuilt vooral bij langdurige belasting.

Force to cervical spine

Deze extra belasting leidt namelijk tot slijtage en mogelijk een operatie. De onderzoekers willen niet dat telefoons verboden worden maar wijzen wel op de gevaren die het met zich meebrengt. Een stijging in het aantal wervelkolom-operaties valt te verwachten. Ook raden ze aan om de hoek van het hoofd met maar een paar graden af te nemen, dat heeft al snel een positief effect op de belasting.

Bron: Cbs Minnesota


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel