Consumentenbond: HTC updatet het snelst, Acer het slechtst


De Consumentenbond heeft de toestellen van de meest populaire fabrikanten de afgelopen 2 jaar bekeken om te zien hoe snel Android-updates werden uitgerold. En wat blijkt? HTC komt het snelst met updates, Acer is juist het langzaamst.

Het gaat om Android 6.0 Marshmallow dat Google in oktober van 2015 uitbracht. Inmiddels heeft nog maar 16 procent van de geteste modellen deze nieuwste versie. Van alle fabrikanten doet HTC het het best. Van alle geteste HTC-modellen is 42 procent al voorzien van de meest recentste Android-versie. En waar winnaars zijn zijn ook verliezers. Helaas gaat Acer er met die bedenkelijke eer vandoor. Slechts 1 op de 8 modellen is voorzien van Android 5.0, een versie die Google halverwege 2014 aankondigde. De overige 7 modellen draaiden een versie die nog ouder was dan dat.

Staafdiagram Android-updates

Ook de andere merken komen er in het onderzoek van de Consumentenbond niet goed vanaf. Zo heeft Huawei momenteel nog maar 4 procent van haar telefoons voorzien van Marshmallow. Samsung, die in Nederlandse de meeste Android-telefoons verkocht, doet het met ruim 20 procent wat dat betreft een stuk beter. De bond stoort zich verder aan het feit dat fabrikanten telefoons uitbrengen met meteen al verouderde software. Het is niet de eerste keer dat we de Consumentenbond over dit onderwerp horen. Onlangs nog verloor het een rechtszaak die het tegen Samsung had aangespannen waarin geëist werd dat het langer haar telefoons zou voorzien van Android-updates.

(via)Praat mee over dit artikel