LG maakt uitgeklede G5 SE officieel


Na weken vol geruchten heeft LG dan zonder veel poespas de LG G5 SE officieel uitgebracht. Naar nu blijkt gaat het om een iets uitgeklede variant van de G5 zonder 4G en een iets minder krachtige processor.

Staat bij Apple de term SE voor een kleinere variant, bij LG denken ze daar heel anders over. De G5 SE is even groot als de G5 met een 5,3 inch scherm. Zelfs de hoge resolutie van 1440 x 2560 pixels blijft gelijk, en dat geldt ook voor het IPS Quantum-schermpaneel. Toch moeten we de LG G5 SE wel iets minder groots waarderen en dat komt vooral omdat sommige eigenschappen missen. Het meest uit het oog springende is 4G. En dat is vrij opmerkelijk voor een smartphone anno 2016.

LG G5 SE
Aan de buitenkant zien we het verschil tussen de G5 en G5 SE niet

Dat de G5 SE geen 4G ondersteunt ligt niet door de processor-keuze. Die is namelijk gevallen op de Snapdragon 652 van Qualcomm. Dat is al een verschil ten opzichte van de Snapdragon 820 in de G5 maar feit is wel dat deze chipset het snellere 4G van nature ondersteunt. LG heeft verder het werkgeheugen teruggeschroeft van 4 naar 3 GB. Vooral vanwege het ontbreken van 4G vermoeden we dat de LG G5 SE niet officieel in Nederland zal worden aangekondigd. Het is dan ook geen verrassing dat we het deels modulaire toestel voorlopig alleen op enkele Russische sprekende websites van LG aantreffen. Mogelijk is er daar wel een markt voor. Overigens staat die pagina inmiddels weer offline. Mogelijk werd hij toch iets te vroeg aangekondigd.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel