Behuizing HTC 10 blijkt spatwaterdicht


Gisteren kondigde HTC haar nieuwe vlaggenschip aan. En terwijl de concurrentie inmiddels begonnen is met het waterdicht maken van hun nieuwste modellen bleef het bij HTC angstvallig stil. Toch beschikt het toestel wel over enige vorm van bescherming.

HTC geeft de 10 een IP-code van IP53. Het eerste getal zegt iets over hoe bestand het toestel is tegen stof en het tweede getal over hoe waterdicht hij is. Hoe hoger; hoe beter bestand. IP53 is dan bijna niet te vergelijken met de IP68 score van bijvoorbeeld de Galaxy S7 die daarmee voor langere tijd ondergedompeld kan worden. De HTC 10 is vooral bestand tegen opspattend water, denk aan een lichte regenbui.

HTC 10 op tafel
De nieuwe HTC 10

Om precies te zijn is de HTC 10 bestand tegen sproei van 10 liter per minuut onder een hoek van -60 tot 60°. Nu overleven de meeste telefoons wel een paar druppels dus een IP53-score mag bijna geen naam hebben. Mogelijk hebben de meeste smartphones die niet actief als waterdicht worden aangeprezen een dergelijke score. Het nieuws was dan ook niet afkomstig van de specificatiepagina maar werd door HTC topman Jeff Gordon op Twitter geplaatst. Ons advies bij de HTC 10 blijft vooralsnog om uit de buurt te blijven van water, vocht en stof. Wil je wel per se een waterdichte telefoon dan raden we aan minstens een IP67-telefoon aan te schaffen.


Prijsvergelijker HTC 10

Toon alle aanbiedingen van de HTC 10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel