Lenovo splitst 4e generatie Moto G op in Moto G4 en G Plus


Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, heeft zojuist de Moto G4 en G4 Plus aangekondigd. In beide gevallen gaat het om telefoons met een 5,5 inch scherm waarmee ze flink groter zijn dan hun voorganger.

Net als eerder bij de Moto X-serie wordt nu ook de Moto G opgesplitst in meerdere modellen. De Moto G4 en Moto G Plus zijn beiden uitgerust met een 5,5 inch groot Full HD-scherm. De Moto G (2015) moest het nog stellen met een 5 inch scherm en was daarmee stukken compacter. Beide modellen zijn ook uitgerust met dezelfde krachtbron; de Snapdragon 617 van Qualcomm. Verschillen liggen hem in de cameraresolutie en de vingerafdrukscanner waarmee alleen de G4 Plus is uitgerust.

Motorola Moto G4 voor- en achterkant

De reguliere Moto G4 krijgt net als het model van vorig jaar een 13 megapixel camera mee. Op de Plus-uitvoering is juist gekozen voor een 16 megapixel exemplaar. Bijzonder hieraan is verder de hybride autofocus waarbij laser en phase detection worden gecombineerd. Beide toestellen krijgen een metalen frame met daar binnenin een 3.000 mAh grote batterij. Deze kan dankzij de TurboPower-techniek in een kwartier tijd opladen weer 6 uur vooruit. Lenovo rept in haar persbericht dat ook deze Moto G4-reeks gepersonaliseerd kan worden met de speciale Moto Maker. Deze was voorgaande jaren echter hier niet beschikbaar en het valt ook niet te verwachten dat dit dit jaar gaat veranderen. Naast de Moto G4 en G Plus sprak Lenovo ook over de G Play die met een kleiner 5 inch HD-scherm is uitgerust. Verdere details over dit toestel ontbreken nog maar worden komende zomer verwacht. De nieuwste Motorola's worden eerst in India uitgebracht, daarna volgt Europa met Nederland. Prijzen liggen vermoedelijk net een paar tientjes boven de 200 euro.


Prijsvergelijker Motorola Moto G4

Toon alle aanbiedingen van de Motorola Moto G4


Prijsvergelijker Motorola Moto G4 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Motorola Moto G4 Plus


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel