Sony Xperia XA Ultra is eerste met 16 megapixel selfiecamera


Sony breidt steeds verder haar nieuwe Xperia X-serie uit. Vandaag staat in teken van de introductie van de 6 inch grote Xperia XA Ultra; de eerste smartphone met een selfiecamera van 16 megapixel groot.

Er was een tijd dat mensen het onzin vonden om een camera in je mobiel te hebben van 16 megapixel groot. Meer dan 5 of 8 megapixel was onzin want men zag het verschil toch niet. Inmiddels zijn de camera's in onze telefoons tenminste 12 megapixel groot en sommigen gaan tot 23 megapixel. Voorop zit de ontwikkeling ook niet stil. Sony past in de Xperia XA Ultra nu voor het eerst een 16 megapixel camera toe voor selfies. Ook de camera op de achterzijde is geen verkeerd exemplaar. Met een resolutie van 21,5 megapixel en hybride autofocus moeten we deze ook zeker niet onderschatten.

Sony Xperia XA Ultra in het wit

Wat ook opvalt aan de Sony Xperia XA Ultra zijn de bijzonder dunne schermranden. Iets wat we ook al kennen van de reguliere Xperia XA. De keuze voor de dunne schermranden heeft wel een vervelende bijwerking en dat is dat er geen ruimte is voor een vingerafdrukscanner rechts van het toestel. Wel was er vanwege het grote schermoppervlakte ruimte voor een stevige batterij van 2.700 mAh die het daarmee 2 dagen moet volhouden. Verwacht de XA Ultra ergens vanaf juli in de winkels in de kleuren wit, zwart en Lime Goud. Adviesprijzen starten bij 399 euro. Er is alleen een 16 GB uitvoering maar via een geheugenkaart kan dit tot 200 GB uitgebreid worden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel