Sony Xperia XA Ultra


Sony Xperia XA Ultra
Sony Xperia XA Ultra overzicht lime goud
Sony Xperia XA Ultra wit linkerzijkant neergelegd
Sony Xperia XA Ultra wit gedraaid
Sony Xperia XA Ultra wit rechterzijkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarGoudZwart
Schermformaat
6,0 inch
Schermformaat
21,5 Mpixel camera

Pluspunten Sony Xperia XA Ultra

 • Selfies in het donker schieten
 • Groot randloos scherm van 6 inch
 • Batterijduur tot 2 dagen
 • Hoofdcamera met snelle autofocus

Minpunten Sony Xperia XA Ultra

 • Wel erg groot voor een telefoon

Prijsvergelijker Sony Xperia XA Ultra
  Prijs Incl. bezorging    
Media Markt € 350,00 € 350,00   Bekijk
Central Point € 373,89 € 373,89   Bekijk
4Launch.nl € 388,00 € 388,00   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Sony Xperia XA Ultra


De Sony Xperia XA Ultra in het kort

De Sony Xperia XA Ultra is een immense 6 inch grote smartphone met een eveneens grote selfiecamera. Sterker nog; de Xperia XA Ultra is de eerste met een 16 megapixel selfiecamera. Nooit eerder voorzag een fabrikant een selfiecamera van zoveel megapixel. Leuk natuurlijk maar het draait bij de XA Ultra niet alleen om dat grote oog voorop.

Niet alleen veel megapixels

Toch kunnen we er niet omheen om het nog kort over die selfiecamera te hebben. 16 megapixel betekent dat je selfies een ongekend hoge resolutie hebben, het zegt niets over de kwaliteit daarvan. Sony past een lichtgevoelige sensor toe waardoor je in het donker toch selfies kunt maken. Er is zelfs een aparte selfieflitser. Verder ondersteunt de selfiecam van de XA Ultra het zogenaamde optische beeldstabilisatie. Omdat je een telefoon nooit helemaal stil houdt worden bewegingen hierdoor automatisch gecorrigeerd. Dat levert scherpere beelden op die minder snel bewogen zullen zijn. Tot slot is er nagedacht over gebruiksgemak. Je hoeft alleen maar de Xperia XA Ultra in de lucht te houden en de sluiter telt automatisch af. Gemak dient de mens.

Sony Xperia XA Ultra overzicht lime goud

Rand tot rand

Ook de camera achterop is het vermelden waard. Die is met 21,5 megapixel nog groter en is bovendien razendsnel dankzij de aanwezigheid van hybride autofocus. Hierbij worden laser en phase detection (PDAF) gecombineerd om nagenoeg direct scherp te stellen op een onderwerp. Nooit meer wachten op scherpe foto's. Al deze foto's bekijk je op het 6 inch grote beeldscherm die nagenoeg de hele voorzijde beslaat. Er zijn links en rechts vrijwel geen schermranden te bespeuren. We zagen het eerder al bij de Xperia XA maar die is met een scherm van 5 inch een flink stuk kleiner. Al dit moois is gegoten in een metalen frame wat voor de nodige bescherming zorgt.

Belangrijkste Sony Xperia XA Ultra specificaties

 • Randloos 6.0 inch groot display
 • Lichtgevoelige selfiecam van 16 megapixel groot inclusief eigen LED-flitser
 • 21,5 megapixel hoofdcamera met snelle hybrid autofocus
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet (LTE)
 • Octacore-processor (MediaTek MT6755) op 2 GHz met 3 GB RAM-werkgeheugen
 • 16 GB aan opslaggeheugen uitbreidbaar met microSD-geheugenslot
 • Bekijk alle Sony Xperia XA Ultra specs

De hele nacht door

Net als veel andere Xperia-telefoons belooft Sony ook bij de Xperia XA Ultra een gebruikstijd van 2 dagen. Hier moet een 2.700 mAh grote batterij voor zorgen. Voor een dergelijk grote telefoon lijkt dat wat weinig maar door de zuinige MediaTek MT6755-processor moet dat toch mogelijk zijn. Bovendien kan de batterij snel opgeladen worden bijvoorbeeld in combinatie met de meegeleverde Quick Charger (UCH12). Tien minuten hieraan en je kan weer 5,5 uur vooruit. Nog leuk om te vermelden is dat Sony een speciale Style Cover Flip heeft uitgebracht die naast de nodige bescherming ook automatisch het beeldscherm aan- en uitzet wanneer je hem opent of dichtklapt.

Sony Xperia XA Ultra prijzen

In combinatie met een abonnement is de Xperia XA Ultra nog niet verkrijgbaar, alleen los. Wij vonden al vanaf € 350 een passende aanbieding. Vergeleken met toen hij voor het eerst in de winkel lag is er toch al weer een keurige € 40 van de prijs af. Er valt vervolgens te kiezen uit de modellen Lime Gold (goud) en Black (zwart). Sony heeft alleen een versie uitgebracht met 16 GB aan intern geheugen. Daar is echter eenvoudig wat aan te doen door een geheugenkaart (type MicroSDHC) te plaatsen.


Praat mee over de Sony XA Ultra