Sony Xperia XA Ultra


Sony Xperia XA Ultra
Sony Xperia XA Ultra overzicht lime goud
Sony Xperia XA Ultra wit linkerzijkant neergelegd
Sony Xperia XA Ultra wit gedraaid
Sony Xperia XA Ultra wit rechterzijkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarZwart
Schermformaat
6,0 inch
Schermformaat
21,5 Mpixel camera

Pluspunten Sony Xperia XA Ultra

 • Selfies in het donker schieten
 • Groot randloos scherm van 6 inch
 • Batterijduur tot 2 dagen
 • Hoofdcamera met snelle autofocus

Minpunten Sony Xperia XA Ultra

 • Wel erg groot voor een telefoon

Prijsvergelijker Sony Xperia XA Ultra
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 16,50 € 0,00 100 1000 MB   Tip
hollandsnieuwe € 20,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
T-Mobile € 22,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Telfort € 22,50 € 0,00 150 1000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 23,00 € 0,00 150 500 MB   Bekijk
KPN € 30,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Sony Xperia XA Ultra met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Sony Xperia XA Ultra in het kort

De Sony Xperia XA Ultra is een immense 6 inch grote smartphone met een eveneens grote selfiecamera. Sterker nog; de Xperia XA Ultra is de eerste met een 16 megapixel selfiecamera. Nooit eerder voorzag een fabrikant een selfiecamera van zoveel megapixel. Leuk natuurlijk maar het draait bij de XA Ultra niet alleen om dat grote oog voorop.

Niet alleen veel megapixels

Toch kunnen we er niet omheen om het nog kort over die selfiecamera te hebben. 16 megapixel betekent dat je selfies een ongekend hoge resolutie hebben, het zegt niets over de kwaliteit daarvan. Sony past een lichtgevoelige sensor toe waardoor je in het donker toch selfies kunt maken. Er is zelfs een aparte selfieflitser. Verder ondersteunt de selfiecam van de XA Ultra het zogenaamde optische beeldstabilisatie. Omdat je een telefoon nooit helemaal stil houdt worden bewegingen hierdoor automatisch gecorrigeerd. Dat levert scherpere beelden op die minder snel bewogen zullen zijn. Tot slot is er nagedacht over gebruiksgemak. Je hoeft alleen maar de Xperia XA Ultra in de lucht te houden en de sluiter telt automatisch af. Gemak dient de mens.

Sony Xperia XA Ultra overzicht lime goud

Rand tot rand

Ook de camera achterop is het vermelden waard. Die is met 21,5 megapixel nog groter en is bovendien razendsnel dankzij de aanwezigheid van hybride autofocus. Hierbij worden laser en phase detection (PDAF) gecombineerd om nagenoeg direct scherp te stellen op een onderwerp. Nooit meer wachten op scherpe foto's. Al deze foto's bekijk je op het 6 inch grote beeldscherm die nagenoeg de hele voorzijde beslaat. Er zijn links en rechts vrijwel geen schermranden te bespeuren. We zagen het eerder al bij de Xperia XA maar die is met een scherm van 5 inch een flink stuk kleiner. Al dit moois is gegoten in een metalen frame wat voor de nodige bescherming zorgt.

Belangrijkste Sony Xperia XA Ultra specificaties

 • Randloos 6.0 inch groot display
 • Lichtgevoelige selfiecam van 16 megapixel groot inclusief eigen LED-flitser
 • 21,5 megapixel hoofdcamera met snelle hybrid autofocus
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet (LTE)
 • Octacore-processor (MediaTek MT6755) op 2 GHz met 3 GB RAM-werkgeheugen
 • 16 GB aan opslaggeheugen uitbreidbaar met microSD-geheugenslot
 • Bekijk alle Sony Xperia XA Ultra specs

De hele nacht door

Net als veel andere Xperia-telefoons belooft Sony ook bij de Xperia XA Ultra een gebruikstijd van 2 dagen. Hier moet een 2.700 mAh grote batterij voor zorgen. Voor een dergelijk grote telefoon lijkt dat wat weinig maar door de zuinige MediaTek MT6755-processor moet dat toch mogelijk zijn. Bovendien kan de batterij snel opgeladen worden bijvoorbeeld in combinatie met de meegeleverde Quick Charger (UCH12). Tien minuten hieraan en je kan weer 5,5 uur vooruit. Nog leuk om te vermelden is dat Sony een speciale Style Cover Flip heeft uitgebracht die naast de nodige bescherming ook automatisch het beeldscherm aan- en uitzet wanneer je hem opent of dichtklapt.

Goedkoopste Sony Xperia XA Ultra prijzen

Je kunt de Sony Xperia XA Ultra in combinatie met abonnement afsluiten of los kopen. Wij vonden al vanaf € 259 een webshop. Dat is alweer een aardig verschil met toen het toestel voor het eerst in de winkel lag. Je betaalde toen nog maar liefst 399 euro voor een exemplaar. Natuurlijk is hij ook in combinatie met abonnement te koop. Dan kost het toestel € 16,50 per maand. Die prijs geldt wel voor een tweejarig abonnement. Ga je liever voor een eenjarig contract klik dan door naar deze abonnementspagina, selecteer vervolgens links bovenaan in het zoekscherm voor 1 jaar. Het is daar ook mogelijk te zoeken op minuten/sms’jes, MB’s en hoeveel je maximaal wilt betalen per maand. Wat kleuren betreft is de keuze beperkt, momenteel is er alleen een uitvoering in het Black (zwart) te koop. Er is alleen een variant met 16 GB aan intern opslaggeheugen verkrijgbaar. Een probleem hoeft dat niet te zijn, je kunt namelijk altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaart in het toestel kwijt.


Concurrenten van de Sony Xperia XA Ultra

Vergelijk de Sony Xperia XA Ultra met deze producten


Praat mee over de Sony XA Ultra