Motorola Moto G4 Plus


Motorola Moto G4 Plus (XT1644)
lenovo Moto g plus zwart groep
lenovo Moto g plus zwart achterkant
lenovo Moto g plus rood achterkant
lenovo Moto g plus wit voorkant rechterzijkant
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
VerkrijgbaarWitZwart
Schermformaat
5,5 inch
Camera
16,0 megapixel

Pluspunten Motorola Moto G4 Plus

 • Snelle vingerafdruklezer
 • Metalen frame voor extra stevigheid
 • Betere camera dan reguliere Moto G4
 • Bijna puur Android zonder onnodige software

Minpunten Motorola Moto G4 Plus

 • Niet meer zo compact als voorganger

Prijsvergelijker Motorola Moto G4 Plus
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 17,00 € 0,00 100 500 MB 4G Tip
KPN € 26,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk
T-Mobile € 28,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB 4G Bekijk
Ben € 15,50 € 0,00 100 1000 MB 4G Bekijk
Telfort € 21,50 € 0,00 150 500 MB 4G Bekijk
Vodafone € 22,50 € 0,00 150 500 MB 4G Bekijk
Simyo € 35,00 € 172,00 500 4000 MB   Bekijk
hollandsnieuwe € 18,00 € 0,00 500 500 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Motorola Moto G4 Plus met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
Simpel abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Motorola Moto G4 Plus in het kort

De Motorola Moto G4 Plus is samen met de Moto G4 alweer de 4e generatie Moto G's. Het is voor het eerst dat deze toestellen onder leiding van Lenovo tot stand zijn gekomen en alhoewel ze elders in de wereld als Lenovo Moto worden verkocht zijn ze hier in Nederland toch onder de Motorola-naam uitgekomen. Hij kan elders dus ook bekend staan onder de naam Lenovo Moto G4 Plus of Lenovo G Plus (4th Gen). De Moto G4 Plus is van de twee de meest uitgebreide. Wat dat precies inhoudt gaan we hier uitleggen.

Groter scherm plus vingerafdruklezer

Maar we kijken eerst even naar de verschillen met het model van een jaar geleden. Wat meteen opvalt is dat het scherm flink groter is geworden. In plaats van 5 inch komt deze dit jaar uit op een stevige 5,5 inch. Dat kan voor sommigen een dealbreaker zijn maar omdat de resolutie ook omhoog gegaan is blijft het scherm wel kraakhelder. Bovendien went een groter scherm bijzonder snel. Ander groot verschil met vorig jaar en tegelijker met z'n Plus-loze broertje is dat deze Moto G4 Plus over een vingerafdrukscanner voorop beschikt. Hiermee krijg je na een eenvoudige aanraking toegang. Lenovo claimt dat de scanner razendsnel is en binnen een tel toegang geeft.

lenovo Moto g plus zwart groep

Flink betere camera

De Motorola Moto G4 Plus krijgt naast een een nieuwe naam ook een nieuwe look mee. Deze is deels van metaal. Dankzij dit aluminium frame is het toestel beter bestand tegen ongelukjes. Echt plat is het toestel niet, op z'n dunste punt meet hij 7,9 millimeter maar rond de camera zit een verdikking waar het toestel in totaal 9,8 millimeter dik is. Die verdikking kun je voor lief nemen want hij huisvest een 16 megapixel camera met flink betere specificaties dan de Moto G4. Zo ondersteunt deze hybride autofocus waarbij laser en phase detection gecombineerd worden. Bovendien zorgt de f/2.0 lens ervoor dat je ook 's avonds nog heldere foto's kunt schieten. Gaat het echt niet meer dan is er nog een dubbele LED-flitser. Jammer is alleen dat je met de G4 Plus geen 4K-video kunt schieten.

Belangrijkste Motorola Moto G4 Plus specificaties

 • 16 megapixelcamera met laser en phase detection autofocus (PDAF)
 • Scherpe selfiecam van 5 megapixel
 • 5.5 inch groot Full HD-scherm inclusief Gorilla Glass
 • Rappe Snapdragon 617-processor op 1,5 GHz + 2 of 4 GB werkgeheugen
 • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
 • 16 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-kaart
 • Waterafstotende nano-coating

Pure kracht

Lenovo heeft de Moto G4 Plus verder uitgerust met een krachtige Snapdragon 617-processor. Dat is een chipset bestaande uit acht cores op maximaal 1,5 GHz. Deze kan meerdere apps gelijktijdig draaien zonder langzaam te worden. Bovendien is deze chip in staat om vloeiend games te draaien. Ideaal voor als je je verveelt. Er is een model met 2 GB aan werkgeheugen maar er komt vermoedelijk ook een 4 GB versie uit. Beiden beschikken wel over 16 GB opslaggeheugen wat niet erg veel is. Dit is echter wel uit te breiden tot maximaal 128 GB via een microSD-kaartje. De batterij binnenin meet 3.000 mAh wat genoeg moet zijn voor een volle dag. In combinatie met de juiste oplader ondersteunt deze de TurboPower snellaad-techniek. In slechts 15 minuten kun je hiermee weer 6 uur vooruit. Toch zal de batterij niet snel leeg raken omdat Lenovo van een vrij kale Android-versie gebruik maakt zonder veel onnodige poespas. Hierdoor is de Moto G4 Plus lekker zuinig in gebruik.

Motorola Moto G4 Plus prijzen

Uiteraard is de Moto G4 Plus verkrijgbaar in combinatie met een abonnement maar hij is ook los te koop. Wij vonden al vanaf € 248 een webshop voor je. Wil je liever maandelijks betalen dan is een abonnement misschien verstandiger. Vanaf € 11 per maand heb je al een gratis Motorola Moto G4 Plus. Dat bedrag geldt wel voor een tweejarig abonnement. Alle eenjarige abonnementen vind je op deze abonnementspagina, selecteer vervolgens links bovenaan in het zoekfilter voor 1 jaar. Op diezelfde pagina kun je ook abonnementen zoeken met een bepaald aantal sms’jes, belminuten en MB’s. Daar vind je ook zoekfilters zoals 4G-snelheid en een eventueel maximaal maandbedrag. Je kunt kiezen uit de kleuren wit (White) en zwart (Black). Er is alleen een versie met 16 GB aan opslaggeheugen verkrijgbaar. Mocht dat toch echt te weinig zijn dan kun je altijd nog een geheugenkaart plaatsen.


Video’s over de Motorola Moto G4 Plus

Deze nieuwe commercial van de Motorola Moto G4 Plus laat zien waarom een vingerafdruklezer handig kan zijn!

De Motorola Moto G4 Plus krijgt het Plusje vanwege z'n verbeterde 16 Mpixel camera met laser autofocus

Wat blijkt als je de Motorola Moto G4 Plus oplaadt? Er zit een verborgen LED-lampje in


Concurrenten van de Motorola Moto G4 Plus

Vergelijk de Motorola Moto G4 Plus met deze producten


Praat mee over de Motorola Moto G4 Plus