Nederlanders betalen 22 procent teveel voor hun iPhone


Het is algemeen bekend dat iPhones iets te duur zijn. Duurder ook dan nodig. Veel mensen verbazen zich erover dat iPhones hier zoveel duurder zijn dan in Amerika. Of dat klopt of niet blijkt nu uit deze gepubliceerde lijst.

Het laat zien hoeveel het prijsverschil van een iPhone 6 is als je die hier koopt of in de VS. Daar ligt een exemplaar al vanaf 598 dollar in de winkel, hier betaal je 732 dollar. Dat is een prijsverschil van ruim 119 euro, ook wel 22%. Natuurlijk kost het Apple geld om producten hier naartoe te verschepen en ook wil Apple de teruglopende dollar-koers gecompenseerd zien. En toch mogen we met onze 22% duurdere iPhones niet meteen klagen. Sommige andere landen hebben het nog zwaarder.

iPhone prijzen

Zo betalen Finnen 24% meer, Denen 26% en Italianen moeten 28% meer neerleggen. Zweden komen zelfs uit op 33%. En toch haalt dit het niet bij wat Brazilianen moeten neerleggen om zich een iPhone-bezitter te kunnen noemen. Zij betalen een premie van maar liefst 56%. Nu is de economie van Brazilië hard getroffen door de lage oliekoers, een belangrijke inkomstenbron van het land, het rechtvaardigt maar moeilijk dit grote verschil. En met een geschat banksaldo van 216 miljard dollar vermoeden wij eerder hebzucht dan iets anders. Overigens kun je ook besparen op de aanschaf van een iPhone en dat is door naar Zwitserland te gaan om er één te halen. Die betalen 'maar' 11% meer dan Amerikanen.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Black
€ 309,95 € 309,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel