Google gooit Project Ara op de schop, wordt stuk minder modulair


Google heeft de lancering van de modulaire telefoon Project Ara wederom uitgesteld, ditmaal naar 2017. Ook gaat het idee erachter op de schop en wordt het toestel een stuk minder modulair dan Google eerder voor ogen had.

In plaats van een volledig modulaire telefoon waarbij je ieder component kunt vervangen bestaat Project Ara straks uit een vast scherm met processor en RAM-geheugen. Hierop kun je wel enkele module's plaatsen zoals een E-ink scherm, camera, kickstand en een esthetische module puur voor het uiterlijk. Maar er moeten ook audio-modules komen en geheugenblokken. In totaal is er ruimte voor zes verschillende modules en er zouden al samenwerkingsverbanden met Samsung, Sony, Panasonic en Toshiba gesloten zijn.

Eind 2016 wordt een ontwikkelaarsversie van de Ara-telefoon verwacht waarmee een consumenteneditie het jaar daarop verwacht wordt. Oorspronkelijk zou er een publieke beta plaatsvinden in Puerto Rico maar die werd uiteindelijk geschrapt. Het project zou diverse problemen ondervinden, zo zouden de modules niet op hun plaats blijven wanneer het toestel valt. Het was toen ook nog de bedoeling dat het scherm en de processor als module gewisseld kunnen worden. Dat idee is nu geschrapt en je zit wat dat betreft vast aan een 5,3 inch scherm en een nog niet nader genoemde processor.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel